недеља, 9. фебруар 2014.

KREM TORTA SA PUDINGOM I BANANICAMA

Zimski period je idealan za spremanje klope i porodična okupljanja. Dok napolju veje domaćice se greju pored šporeta a kućica miriše na vanilu :). Svi srećni i zadovoljni jer znaju da ih posle nedeljnog ručka očekuje neka fenomenalna poslastica koja će zasladiti i ulepšati zimsko popodne. Ali za ovu kremastu torticu i ne mora biti zimski period, lagana je i savršena za svako godišnje doba a najbolje od svega je što se ne peče tako da je mogu pripremiti i novopečene domaćice :D.

Sastojci :
300g petit buerre keksa,
2 pudinga od vanile,
8 kašika šećera,
1 vanilin šećer (stavi se u puding),
1 kašika gustina (stavi se u puding),
1 l mleka,
125 g margarina,
100 g mlevene plazme,
100 g čokolade,
6 bananica,
Sok za umakanje keksa (može i od ceđene narandze),
Šlag po zelji.

Priprema :
Skuvati puding po uputstvu sa kesice sa 8 kašika šećera i u njega dodati kašiku gustina i vanilin šećer.Keks umakati u sok i jedan deo poređati na dno tacne za tortu. Prohlađen puding umititi sa margarinom pa ga podeliti na tri dela. U prvi deo umešati mlevenu plazmu pa ga staviti preko keksa. Preko fila sa plazmom staviti još jedan keksa koji je predhodno umakan u sok. U drugi deo fila staviti čoko bananice a u treći rendanu čokoladu. Fil sa bananicama staviti preko keksa pa zatim odmah preko njega i fil sa čokoladom :)


Tortu ostaviti da se ohladi, najbolje preko noći, i skinuti kalup, pa po želji obložiti šlagom!
Kao što već znate, imam vrlo uspešnu saradnju sa divnom devojkom koja je osnivač sajta Mogu ja to sama  pa je za ovu divnu kremastu tortu napravljen i snimak koji će vam, nadam se, olakšati pripremanje :)
Prijatno!

3 коментара: