понедељак, 10. фебруар 2014.

KREMASTA VOĆNA TORTA

Najviše volim brze, jednostavne i kremaste torte. Em se brzo spreme em su ukusne i nisu teške. Često umesto fila na pari kuvam puding od vanile i nije loše uopšte, dobra je zamena a to će vam svakako uspeti :). Kada me pitaju da li više volim voćne ili čokoladne torte uvek odgovorim da volim sve slatkiše ali ipak malo više voćne jer čokoladne umeju da budu baš teške i pune šećera dok su voćne uglavnom osvežavajuće.
Za ovu torticu nemam šta posebno da vam kažem sem da vam od srca preporučujem da je probate čim pre jer nije teška za pravljenje a nije ni skupa :). Inače, za Novu Godinu nisam imala ideju šta bi spremala a ni preterano puno sredstava i dok sam tražila šta imam po kući setila se da bih mogla da iskoristim višnje iz zamrzivača. Sa orasima me sveki snabdeva, puding uglavnom imam a ananas sam kupila na sniženju jer može da mi zatreba :D. Tako sam iskoristila koru od bingo torte, skuvala puding, dodala voće i eto novogodišnje poslastice. Fotografija i nije baš najbolja jer nismo mogli da sačekamo da lepo odstoji i da se stegne a brzo se i pojela pa nisam imala više prilike da je fotkam :D.

SASTOJCI :
Za koru :                                                                                         Za fil :
4 jaja,                                                                                              1 L mleka,
4 kašike šećera,                                                                                  2 pudinga od vanile,  
1 kašika ulja,                                                                                     8 kašika šećera,
3 kašike mlevenih oraha,                                                                   1 kašika gustina,
3 kašike brašna,                                                                               1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,                                                                            3oo gr očišćenih višanja,
1 vanilin šećer                                                                                    1 manja konzerva ananasa,
                                                                                                          125 gr margarina
PRIPREMA :
Puding skuvati po uputstvu sa kesice u 1 L mleka sa 8 kašika šećera, vanilin šećerom i kašikom gustina. Kad se lepo zgusne ostaviti ga da se ohladi. Za koru odvojiti belanca od žumanaca i umititi ih sa postepenim dodavanjem šećera. Kad se napravi šlag od belanaca dodati žumanca, kašiku ulja i vanilin šećer. Umititi mikserom da se sve lepo sjedini. U smesu ubaciti mlevene orahe i baršno u koje smo umešali prašak za pecivo. Sve to lepo promešati varjačom, ne mikserom, da bi kora bila lepa i vazdušasta. Smesu za koru izliti u manji kalup koji je obložen pek papirom.
Peći u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 2o minuta. Koru za voćnu tortu podeliti na dva dela i poprskati ih sokom koji se cedio od višanja i ananasa. Puding mikserom sjediniti sa margarinom i podeliti na dva dela. U jedan deo staviti višnje a u drugi ananas. Jednu koru staviti na tacnu za tortu pa preko nje staviti fil sa ananasom. Preko njega staviti drugu koru i premazati je filom sa višnjama. Tortu ostaviti da se slegne, stegne i ohladi u frižideru, najboilje preko noći. Voćnu tortu oblažiti šlagom po želji.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар