понедељак, 24. фебруар 2014.

PICA KIFLICE

Kada nam dolaze drugari ili rodbina neizostavan deo su kiflice! Kada je neko veće okupljanje u pitanju kao što su rođendani i razna slavlja onda se u posluženju nađe i nekoliko vrsti kiflica tj kiflice sa različitim punjenjem. Iako je testo za sve moje slane kiflice isto ipak se sve razlikuju jer im se unutrašnji sastav razlikuje. Tako je moja svečana trpeza bogata raznim đakonijama koje na oko deluju isto ali ni približno nisu. Jedne od omiljenih su pica kiflice :D. U njih stavim ono što trenutno imam u kući, šunku, suvo meso ili kobasicu, i u svakom slučaju su odlične i ukusne.
SASTOJCI :

500 gr brašna, 
2 jajeta, 
sveži kvasac, 
100 ml ulja, 
300 ml mleka, 
2 kašičice soli, 
1 kašičica šećera, 
100 gr kečapa,
200 gr šunke ili suvog mesa ili parizera,
150 gr kačkavalja (može i biljni),
2 kašike origana,
1 kašika pavlake za premaz,
susam ili kim za posipanje.

 PRIPREMA :
Sipati brašno u dublju posudu i ubaciti jedno jaje, izmrviti kvasac direktno u brašno, dodati ulje, so, šećer i mleko i umesiti. Staviti testo na toplo mesto da bi se diglo od 45 minuta do 1h. Oklagijom razvući testo na podlogu posutu brašnom i iseći na jednake trouglove. Svaki premazati kašičicom kečapa koji je prethodno pomešan sa origanom pa preko njega staviti šunku i rendani kačkavalj.
Po želji iseći vrhove trouglova da bi izgledale interesantnije kad se umotaju. Kiflice stavljati u podmazan pleh. Pica kiflice premazati umućenim jajetom sa kašikom pavlake i posuti susamom ili kimom po želji. Kiflice staviti u zagrejanu rernu i peći na 200 stepeni 30 minuta. Možete pogledati i video za kiflice sa sirom jer testo je isto kao i način pripreme samo se punjenje razlikuje :) 

Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na DOMAĆE PANCEROTE.


Нема коментара:

Постави коментар