уторак, 18. фебруар 2014.

PITA SA ŠAMPINJONIMA I PRAZILUKOM

Pečurke obožavamo svi u kući i one su nam često zamena za meso. Dobro, ne mogu da zamene neke lepe šnicle ali mogu da budu sjajan dodatak :). Uglavnom, često i rado ih koristim a na ovu pitu sam skoro bila zaboravila i danas kada sam gledala šta ću za večeru setila sam se da imam kore i šaminjone. S obzirom da je dugo nismo ručkali ispostavilo se da smo se svi jako uželeli i pitica je planula :D. Ovaj put je nisam spremala na klasičan način već sam pravila rolnice i od sad ću tako stalno jer lepše izgleda :). Htela sam da fotkam korak po korak ali su me baterije izdale tako da ćete ovaj put dobiti samo finalnu verziju. Ali ako vam baš i ne bude jasno kako se umotavaju postaviću link za recept sa videom za rolnice sa sirom i na taj način se umotavaju i pite sa pečurkama!
 SASTOJCI :
1/2 kg kora za pitu,
2 pakovanja šampinjona (800 gr),
1 veliki praziluk,
2 kašike pavlake,
2 kašičice soli,
origano ili biber po ukusu
ZA PRELIV :
4 kašike ulja,
4 kašike jogurta,
4 kašike kisele pavlake,
1 jaje. 
PRIPREMA :
Praziluk i šampinjone iseckati sitnije i staviti na malo ulja u šerpu da se prodinstaju. Mešati svo vreme i skloniti sa šporeta kad se sva voda ukuva. Posoliti i dodati začin po želji. Sačekati da se malo prohladi pa dodati dve kašike kisele pavlake i izmešati. Kore podeliti na pola a sastojke za preliv sve lepo izmešati. Mazati jednu koru pa preko staviti drugu i takođe je premazati prelivom. Na jedan kraj staviti pečurke.


  Preklopiti krajeve i urolati zatim redjati u pleh koji ste obložili pek papirom ili namazan uljem. Sa ostatkom preliva premazati pitice i posuti susamom. Peći na 2oo C oko 3o minuta. Sačekati da se malo ohlade pa navaliti :D 
Prijatno! 

Recept sa videom za rolnice sa sirom koje se pripremaju na isti način možete pogledati klikom na ovaj LINK .



2 коментара:

  1. Slucajno sam otkrila Vas blog, preko prijateljice, i odusevljena sam receptima! :) Praticu sa uzivanjem i probati vecinu! Pozdrav! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vam na podrsci :) Sve sto vidite na blogu je isprobano i fotografisano sa moje strane u cilju da podelim sa drugim osobama ove divne i ukusne djakonije kao i da olaksam nacin pripreme :) Drago mi je sto Vam se dopada moja kuhinja i nadam se da cemo se i ubuduce lepo druziti :)

      Srdacan pozdrav,
      Milica Bozic.

      Избриши