четвртак, 20. март 2014.

BRZA SLANA TORTA OD TOST HLEBA

Slana torta je trenutno jedno od najaktuelnijih predjela. Predjelo koje se prosto topi u ustima biće sigurno odlično prihvaćeno. Dobar je izbor ukoliko vam treba nešto što se priprema na brzinu a izgleda bogato i sito je. Slanu tortu možete poslužiti u svim prilikama i najzahtevnijim gostima jer je zaista pravi gastro užitak! Ne samo da će ova slana poslastica zaseniti degustatore već će zasigurno biti oduševljeni njenim ukusom a vi ćete biti ponosni jer ste pripremili pravo slano zadovoljstvo na brzaka :).

 SASTOJCI :
12 kriški tost hleba,
4 kuvana jaja,
4 kisela krastavčića,
4oo ml kisele pavlake,
4oo ml majoneza,
15o gr pečenice,
 15o gr šunke,
3oo gr kačkavalja,
i još za premaz :
kisela pavlaka,
rendani kačkavalj po želji,
kuvana jaja,
krastavac za dekoraciju.
PRIPREMA :
Na tacnu poređati 4 parčeta tost hleba. Za prvi premaz pomešati 2oo ml pavlake sa 2oo ml majoneza. Premazati tost hleb sa većim delom premaza a ostaviti sa strane jednu trećinu za kasnije. Preko majoneza poređati seckanu šunku i 15o gr rendanog kačkavalja. Jaja skuvati i iseći na kolutove ili ih iseckati pa poređati preko kačkavalja. Preko jaja premazati ostatak premaza pa poređati 4 kriške tost hleba. Za drugi premaz pomešati opet 2oo ml pavlake sa 2oo ml majoneza.
Takođe ostaviti jednu trećinu sa strane. Pečenicu  iseckati i naređati preko fila. Opet posuti sa 15o gr rendanog kačkavalja. Preko staviti isečene na kolutove kisele krastavčiće. Onu preostalu trećinu fila premazati preko krastavčića. Ostale 4 kriške tost hleba poređati na vrh slane torte. Slanu tortu premazati pavlakom ili majonezom po želji i ukusu i posuti rendanim kačkavaljem. Ako želite da dodatno zadivite drage osobe napravite dekoraciju od kuvanog jaja i kiselih krastavčića. Slanu tortu je najbolje napraviti dan ranije da bi tost hleb lepo upio premaze i da bi se lepo ohladila i stegla. Uživajte u bogatstvu ukusa :).
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na SLANI ROLAT OD AJVARA.

3 коментара: