среда, 26. март 2014.

KINDER MILCH SCHNITTE

Kinder milch schnitte je najmlađima među omiljenim desertima. Meka kakao kora sa mlečnim filovanjem se prosto topi u ustima. Moje dete je posle prvog degustiranja konastovalo kako obažava ovaj kolačić i kako bi volela da ga ručka svaki dan :D. Od tada sam se bacila na potragu recepta za ovo sočno čudo. Nekoliko varijanti je isprobano a ova koju ću danas podeliti sa vama je nama najbolja. Kinder milch schnite iz moje kuhinje je malo bogatiji filom sa dodatkom čokolade :D. Mogu slobodno da kažem da je ovo kopija dostojna originala :). Probajte i uverite se koliko je divan ukus ovog kinder kolača :). 

SASTOJCI :
Za dva biskvita :
6 jaja,
6 kašika brašna,
4 kašika šećera,
2 kašike meda,
2 kašike kakaa,
2 vanilin šećera,
1 prašak za pecivo,
6 kašika tople vode.
Za fil :
1 l mleka,
1oo gr gustina,
2 vanilina šećera,
25o gr šećera,
pola margarina (125 gr)

Za glazuru :
2oo gr čokolade,
5 kašika ulja.
I jos za gornju glazuru:
150g čokolade,
3 kašike ulja,
1 kašika vode,
50g putera.
PRIPREMA :
Odvojiti 3 belanca od žumanca. Belanca mutiti sa 2 kašike šećera dok se ne napravi šlag. Dodati šumanca i vanilin šećer i kašiku meda i mutiti mikserom. U jaja dodati 3 kašike brašna pomešanih sa pola praška za pecivo i umešati varjačom. Dodati kakao i vodu i mešati dok se ne razbiju sve grudvice. Koru peći u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 1o minuta. Ponoviti postupak sa ostatakom sastojaka za biskvit.


Malo mleka od pripremljenih litar umešati sa gustinom dok se ne razbiju grudvice. Ostatak staviti da provri sa šećerom i 2 vanilina šećera. Kada proključa ubaciti gustin i mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi pa izmiksati sa margarinom koji je predhodno stajao na sobnoj temperaturi.
Filovati Kiner Milch Schnitte sledećem redosledom :
Kora, pola fila, glazura pa druga polovina fila, i na kraju kora.  Napraviti glazuru od čokolade i ulja pa preliti preko kolača. Kolač staviti u frižider da se ohladi i stegne pa seći u željenom obliku i služiti :).
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNA TORTA SA VIŠNJAMA.

Нема коментара:

Постави коментар