субота, 29. март 2014.

ROLAT SA JAGODAMA

Sezona jagoda je počela i ja sam naravno morala odmah da napravim neko sočno ukusno zadovoljstvo :). Jagode su neodoljivog ukusa  i šta god da se napravi sa njima provereno je odlično. Ovog puta sam odlučila da naparvim brzi ukusan rolat sa jagodama kojem je jedina mana što se brzo pojeo. Moji degustatori su konstatovali da je ukus biskvita kao kupovni a da je punjenje jako sočno i osvežavajuće. U principu za ovaj rolat nemam puno toga da vam kažem osim da ga isprobate čim budete imali vremena :).
 Trk na pijacu po jagodice :D.
SASTOJCI :
Za biskvit :
5 jaja,
5 kašika šećera,
4 kašike brašna,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
1 korica linuma rendana.
Za fil :
1 krem šlag od vanile,
15o ml mleka,
1 vanilin šećer,
2o komada jagoda,
5o gr crnečokolade,
5o gr bele čokolade,
2 kašike mleka,
2 kašike ulja.
PRIPREMA :
Razdvojiti belanca od žumanaca. Mutiti belanca postepeno dodavajući šečer dok se ne napravi čvrsta smesa. Ubaciti žumanca, vanilin šećer i rendanu koricu limuna. Umutiti mikserom da se sve lepo sjedini. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i ubaciti u smesu sa jajima pa kašikom promešati. Testo izliti u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 2o minuta. Kad se kora ispeče staviti je na mokru krpu i uviti u rolat. Ostaviti da odstoji u krpi petnaestak minuta.


U dubljoj posudi umutiti šlag sa mlekom i vanilinim šećerom. Staviti u frižider da se još stegne i ohladi. Jagode oprati, očistiti i rasporediti na dva tanjira po 1o komada. Crnu čokoladu rastopiti na šporetu sa jednom kašikom ulja i jednom kašikom mleka pa preliti 1o jagoda. Postupak ponoviti sa belom čokoladom i ostatkom jagoda. Filovati koru sa trećinom šlaga pa ređati jagode neizmenično, crnu i belu. Preko njih staviti još trećinu šlaga i uviti u rolat. Ostaviti u frižideru da se stegne pa dekorisati rolat sa jagodama sa ostatkom šlaga i jagoda.
Seći rolatiće i poslužiti kao desert :).
Rolat sa jagodama u video uputstvu! U saradnji sa Mogu ja to sama.


Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČIZKEJK SA PIŠKOTAMA.


Нема коментара:

Постави коментар