уторак, 4. март 2014.

ŠNICLE U GURMANSKOM KREM SOSU

Kada se kod nas sprema slava moram da priznam da svake godine pretekne gomilu hrane. Moj svekar je u fazonu samo da ne zafali i tako ostane mnogo više nego što se pojede. Svake godine unosimo inovacije i svake godine se na slavskoj trpezi servira nešto drugačije. Ove godine smo imali nekoliko vrsti šnicli koje se naravno nisu pojele. Pola njih je završilo u zamrzivaču. Čekale su pogodan trenutak da budu pojedene uz neki prilog. Ali s obzirom da ja ne volim pečenje (znam, mnogi kažu da nisam normalna) te šnicle su čekale da ja smislim u kom će se sosu krčkati :D. Ove šnicle nisu klasično pečenje ali mene ukus podseća pa ih tako zovem. Inače su usoljeno bareno mesance (mislim da je svinjski but u pitanju) isečeno na šnicle. I tako je došao taj pravi trenutak kada sam tom mesancetu našla idealnu namenu. Malo šampinjona, malo začina, malo mleka i sos ispade odličan :). Sličan je sosu ajmokac samo ima šampinjone i umesto piletine sam stavila svinjske šnicle. Lepo smo ručkali i nadam se da će vam se svideti ideja :).

 SASTOJCI :
5oo gr mesa (kuvanog ili pečenog),
125 gr margarina,
4oo gr šampinjona,
3~4 čena belog luka,
kocka supe,
5oo ml mleka,
3oo ml vode,
3 pune kašike brašna,
so po ukusu,
origano ili neki drugi začin.
 PRIPREMA :
Meso iseckati na četvrtine. Iseckane šampinjeno prodinstati na pola margarina dok voda ne ispari. Izvaditi ih pa u toj šerpi propržiti oko minut sitno iseckan beli luk na ostatku margarina. Staviti brašno i promešati da se dobije kompaktna smesa. Naliti mleko, vodu i staviti kocku supe.
Smanjiti temperaturu na šporetu i neprestano mešati sos oko desetak minuta da bi se razbile sve grudvice. Staviti so i začin po ukusu. Ubaciti meso i šampinjene pa mešati još nekih 5~1o minuta. Kada se lepo zgusne i kada proključa skloniti sa šporeta i poslužiti uz pire krompir ili rižoto :). 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PILETINA SA MLINCIMA.



Нема коментара:

Постави коментар