уторак, 29. април 2014.

CARSKA PITA

Pre neki dan smo više od pola dana proveli napolju i uveče kada smo se vratili kući bili smo gladni. Hleba je bilo malo pa sam morala da smislim nešto na brzinu. Dok sam proveravala sadržaj iz frižidera ustanovila sam da imam sve sastojke za carsku pitu. Moji ukućani su sa oduševljenjem prihvatili predlog :). Pored toga što se brzo sprema ova pita je izuzetno ukusna. Omiljena je na slavama i rođendanima kao predjelo a uz jogurt ili kiselo mleko je savršena večera ili doručak.
SASTOJCI :
4 jaja,
2,5 čaše brašna,
2oo ml jogurta,
1oo ml ulja,
1 prašak za pecivo,
2oo gr šunke (ja sam koristila čajnu kobasicu),
1oo gr trapista,
1oo gr belog sira,
2~3 kisela krastavčića,
2 iseckane kisele paprike,
2 kašičice soli. 
PRIRPEMA :
Penasto umutiti jaja pa dodati ulje i jogurt i posoliti. Šunku ili parizer ili kobasicu (šta volite i imate) iseckati sitno. Krastavce i papriku takođe iseckati. Trapist izrendati ili sitno iseckati. U brašno umešati prašak za pecivo. Brašno sjediniti sa jajima i varjačom mešati dok se ne razbiju grudvice, ne mutiti mikserom. Sve iseckane sastojke i beli sir takođe lepo umešati u testo.
Smesu izliti u nauljen pleh ili pleh obložen pek papirom pa ubaciti u zagrejanu rernu na 2oo C da se peče dok ne dobije lepu boju. Čačkalicom proveriti da li je gotova. Carsku pitu iseći na kocke pa poslužiti toplu ili hladnu uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ZELJANICA BEZ KORA.

1 коментар: