уторак, 29. април 2014.

ČOKOLADNI LAVA MAFIN

Za ove čokoladne mafine sam čula odavno i uglavnom su svi imali samo reči hvale. Danas sam imala najavljene goste i odlučila sam da napravim taj čuveni lava kolač :). Odluka je pala na njega jer se brzo sprema a povrh toga retko ko ne voli čokoladu :D. Nisam pogrešila, odličan je i preporučujem da isprobate. Napravi se za svega 15 minuta sa sve pečenjem a za pripremu ovog lava mafina vam nije potreban mikser.

SASTOJCI :
4 jaja,
1oo gr šećera,
15o gr brašna,
pola margarina (125 gr),
2oo gr čokolade za kuvanje. 
 PRIPREMA :
Ulupati žicom jaja i šećer. Margarin i čokoladu otopiti na tihoj vatri pa uliti u jaja. Na kraju dodati brašno i lepo izmešati. Dok pripremate smesu za lava mafine zagrejte rernu na 2oo C.
U kalupe za mafine sipajte testo pa stavite da se peče tačno 7 minuta na 2oo C. Potrebno je da se uhvati samo lepa korica preko čokolade. Kada ih izvadite iz rerne sačekajte par minuta pa po želji poslužite uz sladoled od vanile :).
Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! Klik na MAFINI SA ČOKOLADOM.

5 коментара:

  1. meni je mnogo slatko ispalo i penusavo,a promesala sam bas sve lepo,oko 2,3 min sam mesala...sto je tako? stavila sam secer po receptu :/

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan recept. Meni je izašlo 15 komada. Stavljala sam papirne korpice u kalup za mafine i punila oko 2/3. I koristila sam maslac umesto margarina.

    ОдговориИзбриши