понедељак, 12. мај 2014.

SLANA TORTA MIMOZA SA KREKERIMA

Slane torte se uglavnom brzo i lako pripremaju i za njih vam ne treba posebno kuvasko umeće a svojim izgledom i ukusom osvajaju degustatore :). Ova slana torta je nastala tako što sam imala sve sastojke za salatu mimozu a nisam htela nju da spremam pa mi je palo na pamet da bih mogla da napravim nešto izdašno i sočno. Uz malo izmena sam dobila odličnu slanu tortu koja nam je postala omiljena. Ukus je neodoljiv i planula je brže nego što sam se nadala :D.
SASTOJCI :
3oo gr krekera,
4oo ml kisele pavlake,
3oo ml majoneza,
25o gr feta sira,
25o gr praške šunke,
25o gr trapista,
4 kuvana jaja. 
Pogledajte video uputstvo, urađeno u saradnji sa Mogu ja to sama.


PRIPREMA :
Izmrviti feta sir ga pomešati sa pavlakom i majonezom. Podeliti fil na tri dela. U prvi deo ubaciti sitno iseckanu prašku šunku. U drugi deo izrendati kačkavalj i u treći dodati iseckana kuvana jaja. U posudu u kojoj ćete slagati slanu tortu na dno poređati krekere.
Preko prvog reda krekera premazati fil sa šunkom. Poređati krekere preko prvog fila pa ih premazati filom sa trapistom. Opet poređati krekere i preko njih rasporediti fil sa kuvanim jajima. Poslednji red krekera rasporediti i staviti u frižider da se hladi. Po želji pre posluženja premazati majonezom ili pavlakom i izrendati malo kačkavalja preko. 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZA SLANA TORTA OD TOST HLEBA.

1 коментар: