недеља, 4. мај 2014.

TORTILJA SENDVIČI

Ne mogu baš da se pohvalim da sam ljubitelj meksičke kuhinje ali tortilje i burito obožavam. Meksičku kuhinju ne preferiram zbog ljutine hrane a što se začina tiče nemam ništa protiv. Tortilje mogu da se pune raznim sastojcima a mi ih najviše volimo kao sendviče a posebno kada krene sezona kupanja rado ih pripremim ujutru i spakujem ih i nama i deci. Ovo je jedna d verzija koju svi obožavamo a nadam se da će se i vama dopasti i izgled i  ukus tortilja sendviča.
SASTOJCI :
1 pakovanje tortilja (8 komada),
1 glavica zelene salate,
1oo ml majoneza,
18o ml kisele pavlake,
2oo gr čajne ili neke druge dimnjene kobasice,
15o gr pečenice ili šunke,
2oo gr trapista.
PRIPREMA :
Tortilje zagrejte na tosteru sa obe strane ili nekoliko minuta u rerni. Pomešajte majonez i pavlaku za sos. Preko tortilje namažite sos pa stavite po dva lista zelene salate. Iseckajte kkobasicu i pečenicu pa poređajte preko zelene salate. Trapist izrendajte pa rasporedite preko salate i kobasice.
Dodajte još malo sosa pa zamotajte tortilju kao palačinku ali umotajte i krajeve. Tortilje zagrejte u tosteru kao tople sendviče a ako nemate toster poslužiće i rerna. Pecite ih nekoliko minuta a ako volite hrskavije malo produžite vreme pečenja. Tortilje poslužite za doručak, večeru ili kada vam dođe društvo, svi će se oduševiti :).
Prijatno! 


Ne propustite ni ovaj recept! Klik na BRZE SLANE PALAČINKE.


4 коментара:

  1. E ovo se sutra pravi. Dopada mi se tvoj blog i nacin na koji ga vodis.
    Pronasla sam idejice zabrze vecere i dorucke - bas u fazi kada su nam sendvici dosadili.
    Hvala i srecno blogovanje!

    ОдговориИзбриши