петак, 13. јун 2014.

HOT DOG PITICE

Hot dog obožavam i kada mi se ukaže prilika u gradu volim da se častim :D. Ali ima momenata i kada ga sama spremam kod kuće i to sa woody viršlama. One su mi nekako najizdašnije i najukusnije i uvek ih imamo u kući. S obzirom da mi suprug ne radi vikendom, subota je dan za viršle i to je postala tradicija :). Ali pošto je meni vikend u sezonu venčanja uglavnom radan (za one koji ne znaju, bavim se šminkanjem :D) ja sam rešila da moje ukućane obradujem danas (petak je) malo drugačijom varijantom hot doga. Ove pitice su pobrale sve pohvale jer je ukus zaista divan. Sočne su i kao takve su odlične i za razne proslave.
SASTOJCI :
2 pakovanja woody viršli (6 komada),
5oo gr kora,
2oo ml pavlake,
1oo ml ulja,

4 jaja,
2oo gr trapista,
senf po želji,
so po ukusu. 
PRIPREMA :
Jaja umutiti sa pavlakom i uljem. Dodati rendan na krupno trapist i pososliti po ukusu. Višle skuvati i preseći ih na trećine pa na polovine uzduž (od jedne se dobije 6 parčića). Kore preseći na pola. Svaku koru preklopiti i premazati do pola filom pa na kraj staviti parče viršle premazane senfom.
Preklopiti sa obe strane pa urolati. Postupak ponavljati dok se sve ne utroši. Poređati u pleh rolnice sa viršlama i premazati ih ostatkom fila. Rernu zagrejati na 2oo C i peći hot dog pitice od 2o do 3o minuta, dok lepo ne porumene.
Pogledajte video uputstvo urađeno u saradnji sa Mogu ja to sama


Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ROLNICE SA SIROM.

5 коментара:

  1. Jednostavno, brzo i ukusno.... Extra! Od sada ovo je za decije rodjendane glavno na jelovniku....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je što vam se dopadaju :) Ove pitice su zaista pravi dečiji užitak i jesu odlične za fešte :D Hvala na komentaru :)
      Srdačan pozdrav!

      Избриши
  2. Predivan recept, jednostavan, spot je uradjen perfektno! Bravo Milice, lepo je cuti i tvoj dragi glas! Pozdrav tebi i svima koji su ti u srcu. I, jos jedanput, hvala ti za sve tvoje sjajne recepte!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vam puno na tako divnom komentaru, divno je znati da ljudi cene moj trud :). Pozdravljam i ja Vas do srca!

      Избриши
  3. Milice, ovo deluje fenomenalno, super ideja, lepo je i ugodno slusati Vas glas a i posmatrati spot, cestitke i nastavite sa vasim kulinarstvom! Rado cu Vas gledati!

    ОдговориИзбриши