четвртак, 19. јун 2014.

PANCEROTICE SA ZDENKA SIROM I PEČENICOM

Za one koji su ljutelji testa kao i ja sam pripremila recept za ukusne zalogajčiće :). Super su za dečije rođendane a i kada vam dođe društvo uz pivce :D. Pancerotice sa zdenkom su meke i sočne i verujem da ćete ih obožavati. Testo je već provereno, sećate se mojih kiflica, a punjenje je ukusno i malo drugačije :).
SASTOJCI :
Za testo :
500 g brašna,
1 jaje,
250 ml mleka,
50 ml ulja,
2 kaišičice soli,

1 kašičica šećera,
1 kockica kvasca,
Za fil :
pakovanje zdenka sira,
2oo gr pečenice.
I još po želji :
pavlaka za premaz,
trapist za posipanje.
 PRIPREMA :
Sipati brašno u dublju posudu i ubaciti jedno jaje, izmrviti kvasac direktno u brašno, dodati ulje, so, šećer i mleko i umesiti. Staviti testo na toplo mesto da bi se diglo od 45 minuta do 1h.
Izvaditi testo na pobrašnjenu površinu i rastanjiti ga oklagijom debljene oko pola cm. Vaditi krugove modlom za školjkice a ako nemate tu modlu možete to uraditi čašom običnom. 
Na sredinu svakog kruga stavljati iseckan zdenka sir i iseckanu pečenicu. Postupak ponovajati dok se sav materijal i testo ne utroše. Preklapati pancerotice modlom ili viljuškom. 
Ređati ih u pleh a za to vreme zagrejati rernu na 2oo C. Peći pancerotice od 2o do 3o minuta, zavisi od vaše rerne. Kada su pečene možete ih premazati pavlakom i posuti rendanim trapistom :).
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PUŽIĆI SA SIROM.

Нема коментара:

Постави коментар