четвртак, 12. јун 2014.

PITA OD STAROG HLEBA

Važim za ekonomičnu domaćicu :D. To znači da od ničega pravim nešto, ništa ne bacam i recikliram ostatke od ručka :). Najviše mi je žao starog hleba, posebno jer ga ja mesim pa je greota da se baci. Kada se desi da ostane hleba spremam prženice ili bruskete ali i to ume da dosadi pa sam do skoro bila u potrazi za nekim novim receptima. Tako sam došla do ove divne pite za koju vam ne treba puno vremena a ni sastojaka za pripremu a najbolje od svega je što se stari hleb iskoristi :). Možete je spremati i bez suhovine, mada je meni lepše kad malo zamiriše. Ovaj put sam iskoristila suvo meso koje sam imala u kući a vi možete kombinovati šunku, parizer, kobasicu ili slaninicu :D.
SASTOJCI :
1 ceo stari hleb (oko 6oo gr),
4oo ml jogurta,
4oo ml pavlake,
4 jaja,
15o gr suvog mesa ili šunke,

15o gr trapista,
so po ukusu.
I još po želji:
susam za posipanje,
2 male kocke putera (2o gr). 
PRIPREMA :
Hleb isecite na kockice. U posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja ili margarina po dnu pa poređajte polovinu iseckanog hleba.
Umutite pavlaku, jogurt i jaja, posolite po ukusu i natopite hleb polovinom fila.

 Preko fila rasporedite sitno iseckanu šunku pa rendani kačkavalj.

Ostatak hleba stavite preko i prelijte ostatkom fila. Pažljivo viljuškom umešajte fil u hleb da se lepo natopi. Ostavite da stoji oko pola sata da bi hleb lepo upio fil. Pospite susamom i nožem iseckajte puter po piti.
Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C dok pita od starog hleba lepo ne porumeni.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRUSKETE.

Нема коментара:

Постави коментар