петак, 20. јун 2014.

STARINSKI BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA

Sigurna sam da ste svi vi makar jednom u životu probali ovakav kolač. Ako niste imali priliku da vam ga prave bake onda ste negde kod nekog verovatno okuslili ukus ovog divnog i jednostavnog kolača. Meni je baka spremala i sećam se kako su se moji roditelji šalili da prstima buši testo da bi višnje ušle ravnomerno :D. Danas sam ja po tom receptu napravila kolač sa višnjama za moju porodicu.Moj dragi i ja smo se zbog mirisa koji se širio po kući mislima vratili u detinjstvo a sigurna sam da sam svojoj deci omogućala nastajanje uspomena koje će i njih vratiti baš u ovaj period :D. Ovo je ona vrsta kolača koja se sprema po starom tradicionalnom receptu a zapravo nikada ne zastareva :).
SASTOJCI :
Mera je za manji pleh 28 x 18 cm,
3 jaja,
3oo gr brašna,
25o ml jogurta,
3 kašike ulja,

15o gr šećera,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
3oo gr očišćenih višanja,
šećer u prahu za posipanje.
PRIPREMA :
Jaja žicom ulupajte. Dodajte šećer, vanilin šećer, ulje i jogurt pa promešajte žicom. Na kraju dodajte brašno u koje ste umešali prašak za pecivo. Mešajte dok ne nestanu grudvice. Dok pripremate testo zagrejte rernu na 2oo C. Izlijte testo u podmazan pleh (ja koristim pek papir)  pa lagano spuštajte oceđene višnje bez nekog preteranog reda.
Ne gurajte ih u testo jer će pasti same prilikom pečenja. Kolač pecite od 2o do 3o minuta, čačkalicom proverite da li je gotov. Pospite po toplom kolaču šećer u prahu. Sačekajte da se malo prohladi pa ga isecite na kocke i poslužite.
Pogledajte video uputstvo za ovaj kolač urađen u saradnji sa Mogu ja to sama.


Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na MAFINI SA MALINAMA I BELOM ČOKOLADOM.

1 коментар:

  1. Ne poklapa se količina brašna koja je napisana sa količinom koja je upotrebljena u videu: 300gr umesto 150gr.
    Ostalo je ok.

    ОдговориИзбриши