четвртак, 26. јун 2014.

TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM

Kada odemo u restoran na ručak pod obavezno kao predjelo naručim teleću čorbicu. Da, da, i ja ponekad volim da za mene neko drugi kuva :D. U raznim restoranima sam ručkala razne verzije ali najviše volim onu sa dosta povrća. Ponekad mi je samo čorba dovoljna. Probala sam kod kuće da je pravim sa neutralnom pavlakom i lepa je mada mi volimo više onaj klasični starinski način pripreme sa zaprškom. Nekako je gušća i ukusnija. Neutralnu pavlaku volim da koristim za soseve, ne za čorbe. U svakom slučaju, ova čorba je pravo bogatstvo a napravi se za malo vremena.
SASTOJCI :
3oo gr telećeg mesa,
5oo gr mešanog povrća za čorbu (krompir, šargarepa, grašak itd),
2 mlada crna luka ili 1 praziluk,
2 pune kašike kisele pavlake,

2 kašike maslinovog ulja,
1 kašika origana,
soli po ukusu.
I još :
ulje i brašno za zapršku.
 PRIPREMA :
U šerpu staviti maslinovo ulje da se zagreje. Za to vreme sitno iseckati mladi luk sa sve zelenim delom. Sitno seckan luk staviti u šerpu i naliti na pola čaše vode pa dinstati oko 5 minuta. Meso iseckati na kockice i dodati u šerpu pa naliti sa još pola čaše vode. Dinstati oko desetak minuta. 
 Dodati pavlaku i origano i promešati. Ubaciti povrće i naliti vodom. Čorbu kuvati oko 1h na srednjoj temperaturi. Pred kraj dodati još jednu kašiku pavlake i posoliti po želji.
Zapršku napraviti od ulja i brašna i to tako što se stavi ulje u šerpicu oko 5 kašika i kad se zagreje doda se brašno oko 2 kašike i sve se lepo promeša. Isključiti ringlu i ostaviti čorbicu da se još malo zakuva. Teleću čorbicu poslužiti kao prdjelo ili kao glavno jelo :).
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na KREM ČORBA OD KROMPIRA.


4 коментара:

  1. Draga Milice gde kupujete teletinu?
    Ovim putem zelim da pohvalim vas rad,vase recepte.Redovno vas pratim i "kradem"recepte :-)Za par dana pravim tortu kremastu mramornu tortu,sa vama sve tako preciyno i jednostavno....Hvala Vam od srca!
    Ivana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Ivana, hvala na tako lepoj pohvali i hvala sto pratite moj blog <3 Drago mi je sto Vam se dopadaju moji recepti, bice ih jos puno jer imam dobru motivaciju a to su svi dobri ljudi koji kuvaju samnom :)
      Srdacan pozdrav!

      Избриши
    2. I javite za tortu, da li vam se dopada? Meni je ukus fantastican :D

      Избриши
    3. I da, teletinu kupujem u jednoj mesari u Mirijevu ili narucim svekru da mi kupi na Bajlonijevoj pijaci :D

      Избриши