среда, 30. јул 2014.

JOGURT POGAČA

Nisam dugo pravila pogaču, jel da?! Šalim se, jesam, često ih pravim :). Uglavnom mesim standardno testo sa mlekom ali sam ovog puta rešila da je napravim malo drugačije. Ukus nam se baš svideo a i izgled je interesantan. Mi ne možemo da izdržimo da se ohladi pa pre ručka dok se još puži mažemo je sa pavlakom ili sa kajmakom ako se nađe. S obzirom da pravim uvek veću količinu ostane i za sutra a i dalje je meka ko duša :).
SASTOJCI :
6oo gr brašna,
1oo ml mleka,
2oo ml jogurta,
1oo ml ulja,
kockica kvasca,
1 kašika šećera,
1 kašika soli,
5o gr margarina,
1 jaje.
Za premazivanje :
1 jaje,
kašika pavlake,
susam za posipanje. 
 PRIPREMA :
 U mlako mleko sa kašikom šećera i brašna staviti kvasac da nabubri. U vanglu sipati brašno, so, šećer, jaje, ulje i pripremljen kvasac, pa testo u početku mesiti sa varjačom. Uz dodavanje mlakog jogurta i ostatka brašna umesiti testo.
Oblikovati kao jufku, pa je premazati sa malo ulja i ostaviti da odstoji. Kada se testo udvostruči izvaditi ga na pobrašnjenu radnu površinu pa ga podeliti. Jedan deo treba da bude manji a drugi veći. Manji deo razvući oklagijom pa preko njega izrendati malo margarina. Urolati ga pa iseći na rolatiće i njih poređati u sredinu pleha za pečenje. Veći deo takođe oklagijom razvući u pravougaonik i preko njega izrendati margarin pa ga urolati. Iseći rolat na delove (koliko želite) pa ih poređati oko manjih rolata u krug. Premazati pogaču, posuti je susamom i ostaviti oko 3o minuta da odstoji. Peći pogaču u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 3o minuta.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na SVEČANA POGAČA.

Нема коментара:

Постави коментар