петак, 4. јул 2014.

ZAPEČENI KROMPIR SA SIROM

U letnjem periodu obožavam da ručkam povrće sa nekom laganom salaticom. Krompir nam je omiljena klopa i kao što ste videli spremam ga na razne načine. Ovog puta sam spremala zapečeni krompir koji se može njupati i leti i zimi. Ovako pripremljen krompir je pravi gurmanski užitak :D
SASTOJCI :
7oo gr belog krompira,
3oo gr sitnog sira,
pola čaše pavlake,
25o gr suvog mesa ili šunke ili slaninice.
Za preliv :
pola čaše pavlake,
2 jaja,
5o gr margarina.
PRIPEMA :
Krompir prokuvajte desetak minuta. Za to vreme pomešajte sir i pavlaku i dodajte sitno iseckano mesance. Pola krompira narežite na kolutiće pa poređajte u posudu podmazanu sa pola pripremljenog margarina. Rasporedite fil preko krompira pa poređajte drugu polovinu kromira isečenog na kolutiće.
Ostatak margarina rasporedite po krompiru.  Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 25 minuta pa pripremite preliv od jaja i pavlake i prelijte krompir. Vratite u rernu još desetak minuta pa poslužite uz sezonsku salaticu :).
Pogledajte video snimak urađen u saradnji sa Mogu ja to sama.


Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PUNJENI ZAPEČENI KROMPIR.

1 коментар: