субота, 13. септембар 2014.

RUSKA SALATA

Ruska salata je obavezna na svim slavama i proslavama. Veoma ukusna, šarena i sočna odlično se slaže uz predjelo i mesance. Svi su već čuli za nju a i probali ali svako ima neki svoj način pripreme. Ja je spremam na svoj način koji je nama najukusniji. Iako po nekim pravilima ne treba da se stavljaju kuvana jaja jer ima majoneza, ja ih volim u ruskoj salati i na taj način je oduvek pripremam.
SASTOJCI :
5oo gr krompira,
 5oo gr šargarepe,
25o gr graška,
3-4 jaja,
3oo gr šunke,
4oo gr kiselih krastavčića,
 6oo ml majoneza,
1 kašika senfa. 
 PRIPREMA :


Krompir u ljusci skuvati u slanoj vodi. Šargarepu oguliti i skuvati posebno, takođe u slanoj vodi. Odvojeno skuvati i grašak. Ako se koristi smrznut grašak, kuvati ga 10 minuta. Tvrdo skuvati jaja. Sve ostaviti da se ohladi. Krompir oguliti. Sve  sastojke seckati na kockice ne veće a ni mnogo manje od zrna graška (krompir, šargarepu, jaja, šunku, krastavce), i stavljati u veliku posudu. Sipati sav majonez i kašiku senfa i sve dobro izmešati. Čuvati u frižideru, poklopljeno.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na MIMOZA SALATA.

4 коментара:

  1. Redovno citam Vas blog i uzivam u tome da probam Vase recepte.
    Jedan mali trik koji sam ''pokupila'' od moje mame. Lakse je iseckati krompir i sargarepu dok su sirovi, pa ih iseckane staviti da se kuvaju :) Inace nam je recept za salatu isti.
    Srdacan pozdrav, Danka

    ОдговориИзбриши
  2. Verovatno je lakše, probaću tako :).
    Pozzz i Vama.

    ОдговориИзбриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. a bih ipak kuhala u ljusci pa onda sjeckala..okus krompira (a i mrkve) puno bolji ..Mada, sigurno je lakse unaprijed isjeckati..kako god, salata neizostavna..ja ponekad dodam i sitno sjeckane jabuke... bude jos svjezija ...

    ОдговориИзбриши