понедељак, 3. новембар 2014.

KAJZERICE

Ne postoji ništa lepše nego kada miris domaćeg peciva ispuni dom. Volim da taj miris osetim od ujutru jer nema lepšeg načina da mi započne dan :). Često se opredelim za kajzerice jer one mogu da se ručkaju i sa slanim i sa slatkim mazalicama. Testo za ovo pecivo je malo drugačije i ima slatkasti ukus. Njihov miris, a bogami i zgled, prosto mami ruku :D. Probajte ovo savršeno pecivo, obožavaćete ih :).
SASTOJCI :
9oo gr brašna,
soli po ukusu,
1 kašika šećera,
3 kašike ulja,

2oo gr mleka u prahu,
2 jaja,
kockica svežeg kvasca,
2oo gr kisele vode,
 jedna čaša mlake vode,
 1 belance za premazivanje testa,
margarin za premaz.
PRIPREMA :


Sve suve satojke pomešati u posudi za mešenje. Dodati, vodu, kiselu vodu, jaja, ulje i izmrvljen kvasac. Umesiti glatko testo i ostaviti ga prekriveno krpom da odstoji oko 1h. Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i razviti u krug. Debljinu testa odredite sami ali gledajte da ne bude pretanko, recimo oko 1cm je sasvim u redu. Vaditi čašom kajzerice i ređati ih u podmazan pleh ili pleh obložen pek papirom. Premazati kajzerice umućenim belancetom. Oštrim nožem zaseći oblik zvezde. Ako želite možete ih posuti susamom, ja nisam jer smo imali u planu da mažemo nutelu :). Peći ih u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 3o~35 minuta. Pred kraj i premazati omekšalim margarinom i još malo vratiti u rernu. Kajzerice poslužite tople ili hladne.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na KUKURUZNE ZEMIČKE.

2 коментара:

  1. Pozz redovno probam vaše recepte i hvala vam sto ih delite sa nama.Zanima sta mogu koristiti u ovom slučaju umesto mleka u prahu ? Anita

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možete i bez mleka u prahu, mada ono daje tako slatkatst ukus kajzericama :)

      Избриши