среда, 12. новембар 2014.

PLAZMA ČOKOLADNA TORTA

Kao što sam u prethodnom postu napisala, mojoj devojčici je u prošlu subotu bio rođendan. Slavili smo ga tri dana, kao Ivkovu slavu :D. Ipak, pravila sam samo dve torte, saaamo :D. Jedna od njih je ova, čokoladna kremasta torta sa korom od plazma keksa. Oko prve sam imala posla, pečenje kora itd a ova je jdnostavna i laka za pripremu a deci je super legla. Nju sam poslužila gostima drugi dan jer smo imali klince, prvu ćete videti sutra :D. Razmišljajući koje torte da spremim sklepala sam recept na brzinu, pazeći o tome šta deca vole, i zato ova torta nema neko posebno ime. Ali ime nije ni bitno, bitno je da je ukusna i da su dečica uživala, a i njihovi roditelji :).
 
SASTOJCI :
Za koru :
5oo gr mlevenog Plazma keksa,
125 gr omekšalog margarina,
4oo ml soka od pomorandže,
za fil :

6oo+15o ml mleka,
2oo gr šećera,
2 kesice vanilin šećera,
15o gr gustina (kukuruznog skroba),
4 žumanca,
1oo gr čokolade,
125 gr margarina,
4 banane,
25o gr čokoladnih bananica,
2oo ml slatke pavlake za dekoraciju.
 PRIPREMA :


U posudu  sipati Plazma keks, dodati omekšali margarin, dodati sok, sve dobro izmešati dok se ne dobije kopaktna smesa koja se može oblikovati. Na tacnu za tortu staviti kalup (26cm) pa rasporediti podlogu od Plazma keksa. Preko kore rasporediti čokoladne bananice. 
U  šerpi ugrejati do vrenja 6oo ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom. Posebno žicom razmutiti gustin sa 15o ml mleka, dodati 4 žumanca i promešati. Kada mleko provri dodati smesu sa gustinom i izlomljenu čokoladu i mešati žicom dok ne počne da se zgušnjava, a onda mikserom još par minuta. Skinuti sa ringle i ostaviti da se fil ohladi.  Dodati margarin i mikserom sjediniti dok se ne dobije lepa glatka smesa.
Polovinu fila rasporediti preko čoko bananica. Banane iseći na pola po dužini pa ih poslagati preko fila. Preko njih rasporediti ostatak fila. 
Staviti tortu u frižider da se stegne pa je ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.
I za kraj princeza Andrea :)

Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na PLAZMA VOĆNA TORTA.

Нема коментара:

Постави коментар