петак, 26. децембар 2014.

JAFFA MAFINI

Mafini su jedna od omiljenih, poslastica prvenstveno zato što se brzo spremaju, ali i zato što su toliko laki za pripremu i skloni su modifikaciji. Mafine možete spremiti sa onim što trenutno imate u kući. Ja ih uglavnom spremam sa jogurtom ili mlekom ali u nedostatku mlečnih proizvoda sam se opredelila za sveže ceđeni sok od narandže. Ukus je fantastičan, jako sličan jaffa keksu :). Kod pripreme ovih mafina sam imala još par ruku kao pomoć. Te ručice su se igrale i deo mafina smo ukrasile u prazničnom raspolženju :D. 

SASTOJCI :
odnosi se na čašu od 2oo ml :
3 jaja,
1 čaša šećera,
pola čaše ulja,
1 čaša ceđene narandže,
1 vanilin šećer,
2 čaše brašna,
1 prašak za pecivo,
3 narandže (narendane kore),
1oo gr mlečne čokolade.
Za glazuru :
1oo gr čokolade,
kašika margarina,
3 kašike ulja.


PRIPREMA :
 Umutiti penasto jaja postepeno dodavajući šećer. Dodati vanilin šećer, ulje i sok od narandže. Čokoladi iseckati na kosckice i ubaciti u smesu. Takođe, izrendanu koru od 3 narandže umešati u smesu za mafine. Brašno pomešati sa praškom za pecivo pa ga špatulom sjediniti sa ostalim sastojcima. 
Zagrejati rernu na 2oo C. 

Obližiti modle za mafine papirnim korpicama (ako imate silikonske to nije potrebno) i kutlačom sipati smesu. Od ove mere sam dobila 2o mafina. 
Peći mafine na 2oo C oko  15~2o minuta.
Pripremiti glazuru i ostaviti par minuta da se prohladi. Premazati mafine u debljem sloju. 
Ako želite da ih dodatno dekorišete, prvo odsecite vrh pa onda premažite glazurom. Preko glazure možete staviti mrvice, narendanu koricu narandže, šarene bombone ili ukras po želji, pustite mašti na volju :D.
Sašekajte da se glazura stegne pa navalite :).
Prijatno! 


Ne propustite i obvaj recept! Klik na CAKE POPS

Нема коментара:

Постави коментар