уторак, 07. април 2015.

DEDIN BRK SA SPANAĆEM

Praznici nam stižu. Vreme je okupljanja i zato se unapred planira jelovnik. S obzirom da je Uskrs u pitanju jela sa kuvanim jajima su nezaobilazni deo praznične trpeze. Ovo je jedan od načina na koji možete iskoristiti uskršnja jaja i to za doručak ili predjelo. Interesantno izgleda i izuzetno je ukusna đakonija. Možete koristiti i zamrznuti spanać ali na pijaci se može pronaći i sveži, što je svakako moja preporuka. Ja sam ovaj recept videla kod jedne vredne blogerke na blogu Slatkiši sweet house. Jako mi se dopalo pa sam morala odmah da prionem na posao :).

SASTOJCI :
Za testo :
5oog brašna,
2 jaja,
1oo ml jogurta,
5o ml vode,
5o ml ulja,
1 kockica kvasca (4og),
1 kašičica šećera,
2 kašičice soli.
Za nadev :
3oog skuvanog spanaća,
2oog sira po želji,
3~4 kuvana jaja.

PRIPREMA :
Jogurt i vodu podmlačiti na ringli. 
U to dodati kvasac i kašičicu šećera i promešati.
Ostaviti da nabubri.
Brašno prosejati u vanglu i dodati jaja, so i ulje.
Zatim dodati kvasac i umesiti glatko testo.
Prekriti ga krpom i ostaviti ga da se udvostruči.
Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom ga rastanjiti u pravougaonik debljine oko pola cm.
Odseći stranice da testo bude ravno.
Te ostatke testa iskoristite za trakice koje ćete staviti preko jaja.
Spanać očistite, skuvajte, lepo ocedite i sitno iseckajte.
Pomešajte ga sa sirom i posolite po želji.
Jaja skuvajte i oljuštite.
Testo premazati sa nedevom od spanaća i obe stranice uviti u rolat.
Ne stiskajte puno da nadev ne iscuri.
Na sredinu poređajte kuvana jaja.
Od onog testa koje vam je ostalo napravite trakice i prekrijte jaja unakrst.
Pažljivo prebacite na pleh obložen pek papirom i ostavite još pola sata da odstoji.
Zagrejte rernu na 2oo C i pecite oko pola sata (toliko je trebalo mojoj rerni).
Pre pečenja možete premazati jajetom i posuti susamom.
Poslužite toplo, mada je lepo i kad se ohladi, uz jogurt :).
Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! Klik na JOGURT KIFLICE SA FETOM I ŠUNKOM.

Нема коментара:

Постави коментар