петак, 12. јун 2015.

JOGURT KROASANI SA SIROM I ŠUNKOM

Šta za doručak ili večeru, večita dilema. Što se doručka tiče uvek sam za neko pecivo uz jogurt. Drugačije ne bih ni mogla da zamislim da započne dan. Ali problem je što često nemam ideju šta da spremam. Nerado izgubim prilično vremena dok pronađem neku ideju i recept koji ćmo svi rado prihvatiti. I zato se trudim da sve što valja podelim sa vama. Najlakše je da bukmarkujete recepet i kad vam zatreba ne treba da ga tražite :). Tako i ja radim kad mi se nešto svidi i na taj način olakšam sebi. Znam da imam podršku mnogih od vas za ovo što radim i, verujte mi, to mi je najveća motivacija. Uživajte u receptima i javite mi šta ste probali i šta vam se sviđa :). 

SASTOJCI :
200 ml jogurta,
100 ml mleka,
100 ml ulja,
2 jaja,
oko 700g brašna,
2 kašičice šećera,
malo soli,
1 kockica kvasca, 
250g putera.
Za fil :
250g sira (feta ili sitni),
150g praške sunke.
Za premazivanje :
jaje,
susam ili kim za posipanje.

PRIPREMA :
U toplo mleko izdrobiti kvasac i pomešati ga sa šećerom i kašičicom brašna. 
Ostaviti da naraste.
Pomešati brašno, jaja, jogurt, kvasac i ulje, posoliti i  zamesiti testo srednje tvrdoće.
Podeliti testo na 16 jufkica.
Razvuci prvo 8 jufkica u krugove.
Na 7 krugova premazati rastopljeni puter i slagati ih jendnu na drugu.
Poslednja se ne premazuje. 
Ponoviti postupak sa preostalih 8 jufkica. 
Prekriti ih krpom i ostaviti ih 30 minuta da odstoje. 
Razvući testo tanko i iseći trougliće. 
Od jednog kruga bi trebalo da se dobije 20~24 trouglića.
Svaki filovati sa malo šunke i sira.
Zavijati u formu kroasana.
Poslagati kiflice na nauljen pleh i prekriti ih krpom.
Ostavite ih da odstoje oko sat vremena.
Pre pečenja ih premažite umućenim jajetom i posuti susamom ili kimom.
Peći ih na 220C oko 20 minuta, dok lepo ne porumene. 
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na KLJUKUŠA SA KROMPIROM.

Нема коментара:

Постави коментар