среда, 12. август 2015.

ZAPEČENI KROMPIR SA PAVLAKOM I JAJIMA

Jela od krompira su omiljena gotovo na svačijoj trpezi. Krompir je omiljeno povrće i deci i odraslima i savršeno se slaže i sa mesom i sa ribom i sa drugim povrćem. Brzo se sprema, nije bitno da li ga pečete, pržite ili kuvate. Zapečeni krompir sa pavlakom i jajima je super ručak ili večera za celu porodicu. Kod mene na trpezi je često zbog svog fenomenalnog ukusa a i brze i jednostavne pripreme. 
SASTOJCI :
1,5 kg krompira,
1 čaša kisele pavlake 20%mm,
4 jaja,
so po ukusu,
biber po želji,
kašičica aleve paprike po želji.

PRIPREMA :
Krompir kuvati u ljusci dok voda ne provri.
Oljuštiti ga i iseckati na kolutiće.
U podmazanu tepsiju poređati krompir i posoliti ga po želji sa malo soli.
Umutiti jaja i pavlaku i dodati začine i so.
Možete dodati i sitno seckanu suvi vrat ili šunku.
Preliti jaja preko krompira i staviti ga u rernu da se peče na 200 C oko 40 minuta (ali proverite viljuškom posle 30 minuta).
Pre pečenja možete izrendati trapist po površini.
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA.

Нема коментара:

Постави коментар