среда, 9. септембар 2015.

BEČKA ŠNICLA

Bečka šnicla je delikates među pohovanim mesom. Bečka šnicla je italijanski specijaltet koji je pod tim nazivom poznat tek od 1900. godine. Ranije su se teleći kotleti pohovali na isti način, brašno, jaja  prezle, i služili su se u vreme italijanskih svadbi u seoskim domaćinstvima. Svima poznati specijalitet se danas služi širom sveta i zastupljen je u svim kuhinjama. Nije ih teško napraviti kod kuće i ne iziskuju puno vremena, a zaista su odlična gozba za sve prilike :D.
SASTOJCI :
600g telećih šnicli (ili svinjskih),
2 jaja,
so po ukusu,
malo brašna,
oko 100g prezli,
ulje ili mast za prženje.

PRIPREMA :
Šnicle izlupajte čekićem za meso i psolite ih sa obe strane.
Jaja izlupajte viljuškom.
Uvaljajte šnicle u brašno, pa ih provucite kroz jaja.
Meso zatim uvaljajte u prezle sa obe strane i protresite šniclu.
Odmah zatim je prenesite u pripremljeni tiganj u kome ste zagrejali dosta masnoće.
Stalnim pomeranjem tiganja pržite šniclu oko 5 minuta ili dok ne porumeni sa obe strane.
Gotove bečke šnicle stavite na salvetu da upije višak masnoće.
Poslužite ih uz pomfrit, pire ili kuvani krompir i salatu po izboru.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PUNJENI PILEĆI FILE.

Нема коментара:

Постави коментар