уторак, 01. септембар 2015.

BRZI VENČIĆI SA ŠUNKOM

Kiflice, pogače, pecivo uopšte je rado viđeno na mojoj trpezi. Kada je testo u pitanju tu sam svoja na svome, osećam se kao kuće :D. Volim i da mesim i da ručkam i stalno sam u potrazi za novim receptima. Ovi venčići sa šunkom su nešto baš baš ukusno, gotovo najukusnije i najmekše  što sam u poslednje vreme probala. Gotovi su za pola sata, bukvalno! Mogu da se zamrznu kada se ispeku i ohlade i to im je još jedan plus pored sve divote koju priređuju nepcima :). Zaista su fenomenalni zalogaji i u poslednje vreme se često ručkaju u mojoj kući, što za doručak i večeru što onako između :D. Od srca vam preporučujem da probate, sigurna sam da ćete ih zavoleti već na prvom zalogaju.

SASTOJCI :
600g mekog brašna, 
1 prašak za pecivo,
1 sveži kvasac (kockica od 4og),
180 ml kisele pavlake 20%mm (jedna čaša),
200 ml toplog mleka,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli,
100 ml ulja.
Za fil :
200g sira ili 200g mekog margarina,
2 kašike pavlake,
250g šunke.
Za premazivanje :
1 jaje,
1 kašika pavlake,
susam.

PRIPREMA :
Mleko zagrejte i u njega ubacite kvasac i kašiku šećera.
Dodajte kašiku brašna od onih 600g i ostavite da smesa naraste.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kašičom soli.
Dodajte pavlaku i ulje i sve lepo promešajte.
Na kraju dodajte kvasac i umesite glatko testo.
Videćete koliko je penasto i meko, ma malina.
Odmah ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na 4 jufke.
Svaku jufku podelite na još po 4 jufkice.
Jufkicu oklagijom rastanjite u oblik valjka.
Ako ćete ih premazati sirom pomešajte ga sa pavlakom i premažite, ako koristite margarin (super je dobro jutro) onda to isto uradite margarinom. 
Šunku podelite na dva dela po širini i vodoravno je raporedite po testu.
Nožem za picu napravite nekoliko rezova po sredini pažeći da ne isečete krajeve.
Urolajte testo i spojite krajeve da bi dobili venčić. 
Poređajte venčiće sa šunkom pleh obložen pek papirom i premažite ih umućenim jajetom sa pavlakom.
Pospite susamom i ostavite ih da odstoje oko 15 minuta dok se rerna ne zagreje na 200 C.
Pecite ih oko 20 minuta.
Ako želite da ih zamrznete sačekajte da se ohlade i spakujte ih u zamrzivač.
Kada ih izvadite stavite ih na pleh i prekrijte folijom, pa ubacite u rernu na  15 minuta.
Biće kao novi! 
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na JOGURT KROASANI SA ŠUNKOM.

Нема коментара:

Постави коментар