среда, 30. септембар 2015.

ČOKO VANIL TORTA

Čokolada i vanila se savšeno slažu. Nema bolje kombinacije. Torte sa čokoladom i vanilom su nejlepše i najukusnije. Takve torte najbolje prolaze na svim svečanostima, a naročito na dečijim rođendanima. Ova torta je bila gost moje trpeze upravo na nekom od naših rođendana i poručkala se još to veče. Na izgled je komplikovana, ali nije ništa posebno. U svakom slučaju se isplati trud :).
SASTOJCI :
Za koru :
8 jaja,
8 kašika šećera,
8 kašika brašna,
2 kašike kakaa,
1 kesica vanilinog šećera,
1 prašak za pecivo.
Za čoko fil :
5 jaja,
250g maslaca,
100g šećera,
200g čokolade,
300g slatke pavlake.
Za vanil krem :
4 jaja,
150g šećera,
50g gustina,
500 ml mleka,
2 vanilina šećera,
100g putera,
200 ml slatke pavlake.

PRIPREMA :
Odvojite belanca od žumanca.
Umutite belanca dok se ne napravi čvrst šne.
Ukutite penasto žumanca sa šećerom i vanilinom šećerom.
Dodajte postepeno belanca.
Brašno pomešajte sa kakaom i praškom za pecivo.
Ubacite ga u smesu u lagano varjačom  umešajte u smesu.
Izručite smesu za koru u nauljen kalup od 26 cm. 
Pecite koru u zagrejanoj rerni na 200 C oko dvadesetak minuta, čačkalicom proverite da li je gotovo.
Ostavite koru da se potpuno ohladi pa je presecite na tri dela, ili ako vam je lakše napravite tri kore od ove smese.
Za čokoladni fil odvojite žumanca od belanaca.
Žumanca, šećer i čokoladu kuvajte na pari dok se ne sjedine pa ostavite da se prohladi.
U posebnim činijama  umutite belanca, puter i slatku pavlaku  .
U margarin dodajte fil od čokolade i mikserom sjedinite.
Zatim dodajte ulupana belanca i na kraju slatku pavlaku.
Sve lepo špatulom sjedinite. 
Za vanil krem umutite penasto jaja sa šećerom i vanilinim šećerom.
Dodajte gistim i promešajte dok se ne razbiju grudvice.
Mleko stavite na kuva i u provrelo mleko ulijte smesu od jaja.
Stalno mešajte na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
Sklonite sa šporeta i ostavite fil da se ohladi.
Dodajte puter i mikserom sjedinite.
Slatku pavlaku mikserom čvrsto umutite i pomešajte je sa filom od jaja.
Na prvu koru premažite vanil krem, ali ostavite malo fila sa strane.
Preko vanil krema stavite drugu koru.
Na nju premažite čoko fil. 
Na čoko fil stavite treću koru i preko nje premažite ostatak vanil krema.
Preko torte možete premazati šlag ili glazuru.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na NUTELA TORTA.







Нема коментара:

Постави коментар