среда, 28. октобар 2015.

RUSKE KAPE

Ruske kape su počasni gosti na svakoj svečanoj trpezi. Nezaobilezne si deo slavske trpeze. Ja volim i da ih spremam a i da ih ručkam pa ne čekam neku specijalnu priliku. Uz šubarice, kako ih neko zove, svaki dan je poseban :D.
SASTOJCI :
Za koru :
4 jaja,
8 kašika šećera,
20 kašika mleka,
7 kašika ulja,
2 kašike kakaa,
1 prašak za pecivo.
Za fil :
800 ml mleka,
6 kašika brašna,
4 kašike gustina,
6 kašika šećera,
250g margarina,
50g šećera u prahu.
Za glazuru :
100g čokolade,
3 kašike ulja.
I još ;
100g kokosa.

PRIPREMA :
Odvojiti belnaca od žumnaca.
Žumanca umutiti sa šećerom i dodati mleko i ulje.
Brašno, kakao i prašak za pecivo pomešati i pažljivo umešati u smesu sa žumancima.
Na kraju dodati posebno umućena belanca i pažljivo kašikom sve promešati. 
Koru peći na 200 C u velikom plehu od rerne. Čačkalicom proverite da li je gotova kad porumeni.
Pomešati gustin sa šećerom i brašnom i razmutiti u 100 ml hladnog mleka.
Ostatak mleka staviti na šporet da provri pa zakuvati prethodno razmućenu smesu. 
Uz neprekidno mešanje skuvajte fil i kada se zgusne sklonite ga sa šporeta i ostavite da se ohladi.
Maragarin i šećer u prahu mikserom izraditi, pa ga dodati u ohlađen fil. 
Modlom ili časom vaditi krugove od kore i preseći ih na pola.
Filovati između i spojiti.
Filovati i sa strane, spoljne zidove kolača, pa ih uvaljati u kokos.
Otopite čokoladu sa uljem za glazuru.
Kašičicom rasporedite glazuru na svaki kolač.
Ostavite ih da odstoje preko noći pa ih poslužite.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ROLOVANI ČUPAVCI.

Нема коментара:

Постави коментар