среда, 11. новембар 2015.

ČOKOLADNI ČIZKEJK

Čizkejk je mnogima omiljeni kolač, još ako je začinjem čokoladom onda je to pun pogodak. Ovo je jedna od verzija ovog popularnog kolača bez maskarpone sira koji se em teško nalazi em je prilično skup. Dakle, ovo je lakša i svakako jeftinija verzija čokoladog čizkejka. Za pripremu ove divnoće vam nije potrebno puno vremena a nepca će zaista uživati, kako vaša tako i nepca vaših degustatora. Uvek kada je spremam sigurna sam da će se ljudi oduševiti i da će mi tražiti recept. Ovo je torta koja ponsno može da stoji na svečanoj trpezi a vi se ni malo ne umorite prilokom pripreme. Ima li šta bolje? :D
SASTOJCI :
Za koru :
2 šolje od čaje mlevenog čokoladnog keksa,
125g rastopljenog putera,
5 kašika šećera u prahu.
Za fil :
500g krem sira,
250g šećera,
300 ml slatke pavlake,
100g crne čokolade,
2 kašičice ekstrata od vanile.

PRIPREMA :
Sastojke za koru pomešajte da se lepo sjedine i rasporedite koru na dno kalupa od najviše 26 cm.
Krem sir umutite sa šećerom i vanilom.
Umutite slatku pavlaku i dodajte je smesi sa krem sirom. 
Podelite tu smesu na dva dela.
U jedan deo dodajte na pari otopljenu čokoladu.
Tamniji fil premažite preko kore a svetliji ravnomerno rasporedite preko tamnog. 
Ostavite čokoladni čizkejk preko noći u frižideru da se lepo stegne pa ga poslužite.
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na NUTELA TORTA.


Нема коментара:

Постави коментар