петак, 25. децембар 2015.

ČOKOLADNA POSNA TORTA

Ova čokoladna posna torta je baš dobra. Iako sam, kao većina, sumnjala da posne torte mogu biti tako sočne i ukusne ovo je dokaz. Ona je odlična, i više od toga. Čak iako ne postite možete je spremiti za neku svečanost jer je zaista super. Dakle, ako posite evo ideje za svečani novogodišnji desert :D
SASTOJCI:
Za koru:
300g brašna,
250g šećera,
100g melevenih oraha,
4 kašike kakaa,
3 kašike dyema od kajsije,
1 prašak za pecivo,
prstohvat sode bikarbone,
300ml kisele vode.
Za fil
1l vode,
3 posna pudinga od čokolade,
100g posne čokolade,
200g posnog margarina,
3 kašike šećera,
1 kašika brašna,
50g šećera u prahu,
300g posnog krem šlaga od vanile ili čokolade,
kisela vida za mućenje.

PRIPREMA:
Uključte rernu na 200c da se zagreje.
Sve sastojke za koru lepo promešajte pa ih miskerom umutite.
Veliki pleh od rerne obložite pek papirom i izlijte smesu za koru.
Pecite koru oko 20~25 minuta.
Možda će vam delovati da još nije gotova ali kad se ohladi već je druga priča. 
Od litre vode izdvojite 200ml pa ih pomešajte sa pudingom, šećerom i kašikom brašna.
Ostatak stavite da se kuva.
Kada provri ubacite puding i mešajte dok se ne zgusne.
U vreo puding dodajte čokoladu i mešajte dok se ne rastopi.
Osatvite fil da se ohladi.
Margarin umutite sa šećerom u prahu i sjedinite ga sa ohlađenim pudingom.
Šlag umutite sa kiselom vodom.
Spremite 200ml kisele vode i polako dodajte u šlag ali ako vam se čini da je smesa gusta dodajte još kisele vode.
Koru isecite na tri jednaka dela.
Fil i šlag podelite na tri dela takođe.
Filujte koru sa pudingom, zatim premažite šlag, pa opet koru i tako redom dok ne utrošite sav materijal.
Tortu pre služenja dobro ohladite.
Dekorišite je šlagom i rendanom posnom čokoladom.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNA KEKS TORTA.

Нема коментара:

Постави коментар