субота, 9. јануар 2016.

CHEESECAKE SA VIŠNJAMA

Mmmm  cheesecake, savršeni kremasti desert sa osvežavajućom voćnom notom. Meni je to jedan od omiljenih kolača. Ni previše sladak, ni previše zahtevan za pripremu. Šta više, izuzetno je lagan. Višnje ovom cheesecake~u daju poseban šmek. Moja nepca kažu da je kušanje ove divnoće neponovljiv osećaj,  a moj stomak se raduje (dijeta neka pričeka hihi). Ako volite cheesecake, mada ne znam nekoga ko ga ne voli, preporučujem vam da probate baš ovaj :). 

PRIPREMA: 
Pre svega pripremite preliv od višanjana da bi se lepo ohladio.
Kuvajte zaleđene višnje sa šećerom i 50ml vode dok se voće ne odledi  i šećer ne rastopi, oko desetak minuta.
Jednu kesicu želatina pomešajte sa 4 kašike vode i ostavite ga da nabubri.
Kada ste sklonili voće sa ringle zagrejte želatin dok se rastopi.
Pomešajte voćni preliv sa želatinom i ostavite ga da se ohladi.
Od mlevene plazme, putera i soka od narandže umesite koru za cheesecake.
Izravnjajte koru u kalupu od 26cm i ostavite je u frižideru dok spremate fil.
Krem sir umutite sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom.
Slatku pavlaku posebno umutite i sjedinite je sa kem sirom.
Postupak sa želatinom ponovite i pomešajte ga sa filom.
Raporedite fil preko kore, zatim preko fila premažite voćni preliv.
Ostavite cheesecake u frižideru preko noći da se stegne.
Pogledajte i video uputstvo! :)


Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na TIRAMISU SA JAGODAMA.

1 коментар:

  1. Da te pitaaam,je l' mogu mozda nektarine umesto visanja? Sad im je sezona,pa da ih iskoristim :)

    ОдговориИзбриши