уторак, 05. јануар 2016.

POSNA PITA SA ŠAMPINJONIMA I GRIZOM

Sočna pita sa šampinjonima je uvek dobrodošla kod mene na trpezi. S obzirom da je sutra Badnji dan ja ću svoje najmilije obradovati ovom đakonijom kojoj se i sama radujem. I nisam baš neki ljubitelj ribe, pa zato uvek za sebe spremam nešto posebno. Postoji dosta ukusnih posnih stvari, takva je i ova pita uostalom, koje mogu krasiti svečanu posnu trpezu. Dakle, mi koji ne jedemo ribu nećemo ostati gladni :D. 
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
600g šampinjona,
2 manja praziluka,
400ml kisele vode,
100ml ulja,
120g brašna,
150g griza,
1 prašak za pecivo,
so, biber, vegeta, origano po ukusu.

PRIPREMA:
Praziluk sitno ieckati i malo ga prodinstati na malo ulja.
Dodati iseckane šampinjone i dinstati dok voda od pečurki ne ispari.
Posoliti, pobiberiti i odati origano po želji.
Skloniti sa šporeta i ostaviti da se malo prohladi.
Mikserom sjediniti brašno, griz, kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo.
Smesi dodati malo soli po ukusu.
Tri kore premazati u tankom sloju filom od griza i složiti ih jednu na drugu, pa staviti četvrtu na koju u debljem sloju raspoređujemo fil od pečurki.
Uvijte krajeve, pa urolajte pitu u rolat.
Pite složite na pleh obložen pek papirom i premažite ih sa malo fila od griza.
Pre pečenja ih isecite na parčiće.
Pecite pitu sa pečurkama u zagrejanoj rerni na 200c dok lepo ne porumeni. 
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNA ŠPANSKA PITA.

Нема коментара:

Постави коментар