Странице

петак, 21. октобар 2016.

MUSAKA OD POHOVANIH TIKVICA


Musaka, brzo, sočno, ukusno jelo rado viđeno na svakoj trpezi. Mogu se praviti sa raznim povrćem, sa raznim vrstama mesa, čak i posne. Dakle varijacija na temu je zaista mnogo. Musaka sa pohovanim tikvicama se malo zahtevnije sprema ali je izuzetno ukusna pa se vredi potruditi.
SASTOJCI:
2 tikvice,
2 jaja,
brašno za pohovanje,
so po potrebi,
ulje za prženje,

500g mlevenog mesa,
1 veći krompir,
1 crni luk,
1 šargarepa,
2 čena belog luka,
čaša paradajz soka,
još 2 jajeta,
1 čaša kisele pavlake,
so, biber, vegeta, origano po želji.

PRIPREMA:
Tikvice oljuštite, isecite na šnite, posolite i ostavite malo da puste vodu.
Uvaljajte ih u brašno, zatim u umućena jaja, pa opet u brašno.
Pržite ih sa svih strana po nekoliko minuta.
Ostavite tikvice sa strane dok spšremite fil za musaku.
Crni i beli luk sitno iseckajte i malo ih prodinstajte.
Dodajte izrendanu šargarepu i malo vode i dinstajte još malo.
Dodajte meso, začine i posolite.
Ulijte sok od paradajza i mešajte.
Na kraju dodajte izrendan krompir.

Na dno vatrostalne posude poređajte deo pohovanih tikvica.
Preko njih rasporedite deo fila.
Ređajte tikvice i fil dok ne utrošite sav materjal za musaku ali pazite da vam tikvice budu poslednje.
Umutite dva jaja sa kiselom pavlakom i prelijte preko musake.
Po želji pospite rendani kačkavalj.
Zapecite u zagrejanoj rerni na 200C oko pola sata.
Poslužite musaku od pohovanih tikvica uz salaticu.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na GRČKA MUSAKA.

Нема коментара:

Постави коментар