четвртак, 26. јануар 2017.

BRZI ČOKOLADNI KOLAČ SA MALINAMA


 Kremasti kolači, posebno oni iz kućne radinosti, su slatki greh koji se ne odbija. Ovaj brzi čokoladni kolač sa malinama je jedan od takvih. Njegova tekstura klizi po nepcima,  miris mami i opija, dok ukus ostavlja bez daha. Savršenstvo na tacni, ljubav na prvi zalogaj. A vreme pripreme?...pogađate, vrlo brzo je gotov i jednostavno se sprema tako da vam ne reba posebno kuvarsko umeće da bi uživali. Znam da će se mnogima dopasti, neki od vas će ga i probati, a oni verni će mi i javiti koliko su oduševljeni :). 
SASTOJCI:
oko 20 komada petit beurre keksa (ja sam koristila čokoladni),
Za tamni deo:
800ml mleka,
2 pudinga od čokolade,
8 kašika šećera,
100g čokolade,

Za voćni deo:
300g malina ili drugog crvenog voća po želji (kupine, višnje, šumsko voće),
5 kašika šećera,
1 vanilin šećer,
50ml vode,
3 kašike gustina.
Glazura:
250g čokolade,
400ml slatke pavlake.

PRIPREMA:
Od 800ml mleka odvojiti malo za puding a ostatak staviti sa šećerom da se kuva.
Ukuvati puding po standardnoj proceduri i kada se zgusne skloniti sa šporeta i dodati kockice čokolade.
Mešati dok se čokolada ne rastopi.
Na dno dublje posude (tepsija, vatrostalna činija...) složiti keks.
Preliti topao puding preko keksa.

Maline viljuškom ispasirati (na pola, ne skroz u pire).
Sa vodom pomešati gustin da se razbiju sve grudvice.
Sjediniti maline i vodu, dodati šećer i vanilin šećer i kuvati dok se ne zgusne.
Preliti voćni fil preko pudinga i razmazati da svuda bude ravnomerno nanet.
Slatku pavlaku stavite na srednju temperaturu da se lepo zagreje.
Sklonite sa šporeta pa dodajte kockice čokolade i mešajte dok se čokolada ne rastopi.
Kada se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.
Kolač stavite u frižider da se hladi, pa kada se stegne poslužite.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNI MAFINI SA JAGODAMA.

Нема коментара:

Постави коментар