уторак, 18. април 2017.

ROZEN TORTA SA MALINAMA


Njeno veličanstvo rozen torta, dobrodošla u svakoj prilici. Uvek kremasta i sočna, gotova za čas, može se kombinovati sa omiljenim sastojcima. Rozen torta u mom domaćinstvu zauzima posebno mesto, i kada god ne znam koju tortu da spremam, rozenka mi pritiče u pomoć! Ovog puta sam spremala za praznike rozen tortu sa malinama i  kremom sa ukusom slatke pavlake i moram vam reći da smo se svi oduševili kombinacijom. 
SASTOJCI:
1 pakovanje rozen kora,
Za beli krem:
2 L mleka,
5 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake,
10 kašika šećera,
200g putera ili margarina,
250g šećera u prahu,
1 korica limuna narendana.

Za voćni krem:
350g~400g malina,
5 kašika šećera,
300ml vode,
1 puding od maline,
sok od jednog limuna.
I još:
400ml slatke pavlake za dekoraciju.

PRIPREMA:
Od dve litre mleka odvojiti malo za pudinge, a ostatak staviti na šporet da se kuva sa šećerom.
Razmutiti puding u odvojenom mleku i zakuvati ga u provrelom mleku.
Mešati i kuvati dok se ne zgusne.
Puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi umutiti sa šećerom u prahu i koricom limuna.
Skloniti puding sa šporeta i kada se ohladi sjediniti ga sa umućenim puterom.

Za voćni fil staviti maline sa šećerom i sokom od jednog limuna da omekšaju.
Mogu se koristiti zamrznute ili sveže maline.
Kada maline puste sok dodati puding od maline razmućen u 300ml vode.
Kada se fil zgusne skloniti sa šporeta.
Na red je došlo filovanje.
U mom pakovanju je bilo 12 rozen korica, ali je najčešće desetak.
Prvu koru premazati belim kremom.
Preko njega premazati crveni fil, i tako redom.
Na svaku drugu koru mazati voćni fil, a poslednju koru ne premazivati.
Kada se sav fil i kore potroše ostaviti tortu da se ohladi i stegne, zatim je premazati umućenom slatkom pavlakom.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na BELI ANĐEO TORTA.

Нема коментара:

Постави коментар