недеља, 11. јун 2017.

KOLAČ PIJANA CRNKINJA


Postoje kolači koji osvoje pri prvom zalogaju. Takvi kolači se vole doživotno i za njih nas vežu lepa sećanja. Kolač pijana crnkinja je za mene upravo takav. Spada u omiljene i rado mu se vraćam. Spoj čokolade i višanja obećava užitak za nepca. Ako ste ljubitelj kremastih, čokoladnih kolača onda vam preporučujem da ga što pre probate :). 
SASTOJCI:
Za kore:
(čaše od 200ml)
3 čaše brašna,
2 čaše jogurta,
2 čaše šećera,
1 čaša ulja,
3 kašike kakaa,
2 kašičice sode bikarbone.
Za preliv:
200ml mleka,
1 čašica likera od čokolade.

Za fil:
400ml mleka,
5 kašika šećera,
1 puding od čokolade,
250g višanja,
5 kašika višnjevače.
Za glazuru:
150g čokolade,
100ml mleka,
100g margarina ili putera,
3 kašike šećera u prahu.

PRIPREMA:
Sve sastojke za koru pomešati u jednoj posudi, pa ih mikserom lepo sjediniti.
Na pleh od rerne obložen pek papirom izliti smesu za koru i peći je u zagrejanoj rerni na 180C.
Proveriti koru posle 15~20 minuta čačkalicom, ako se lepi ostaviti još da se peče.
Gotovu koru preliti sa 200ml mleka pomešanog sa čašicom likera od čokolade.
Kada se kora ohladi preseći je na pola tako da se dobiju dve jednake kore.

Dok se kora peče skuvati puding u 400ml zaslađenog mleka.
Preko jedne kore premazati puding, a po njemu rasporediti višnje koje su prelivene sa nekoliko kašika višnjevače.
Preko pudinga staviti drugu koru.
Za glazuru sve sastojke sjediniti i staviti na šporet da se čokolada rastopi.
Preliti preko kolača i ostaviti da se lepo stegne i ohladi.
Hladan kolač iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZI KREMASTI KOLAČ SA JAGODAMA.

Нема коментара:

Постави коментар