среда, 21. јун 2017.

PLAZMA TORTA SA MALINAMA


Plazma i maline, savršena kombinacija! Torta koja osvaja pri prvom zalogaju, rapsodija ukusa, raj za nepca, ma prosto savršenstvo. Malo sam se zanela, hihihi, ali šta ću kad volim plazma tortu pa još sa malinama... 
SASTOJCI:
Za kore x3:
5 belanaca,
5 kašika šećera,
5 kašika mlevene plazme.
Fil od plazme:
15 žumanca,
250g šećera,
200g putera ili margarina,
200g šećera u prahu,
150g pudinga od vanile (ili 3 kesice),
400g mlevenog plazma keksa,
1,1L  mleka,
200g čokolade.

Fil od malina:
1,200 malina (svežih ili zamrznutih),
500g šećera,
100ml vode,
3 pudinga od maline.

PRIPREMA:
Pet belanca umutiti u čvrst šne postepeno dodavajući 5 kašika šećera.
Kada se šećer rastopi varjačom umešati 5 kašika mlevene plazme.
Smesu rasporediti na pleh obložen pek papirom (može i kalup od 28cm) i peći na 200C oko 15 minuta.
Tako uraditi sa ostale dve kore.
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati 100ml mleka, puding od vanile i sve lepo promešati.
Litar mleka staviti da se kuva i kada provri umešati smesu od žumanca.
Ukuvati kao puding.
Kada se zgusne ostaviti fil da se ohladi.
Puter koji je stajao na sobnoj temperaturi umutiti sa šećerom u prahu i sjediniti sa mlakim filom.
Čokoladu rastopiti i dodati u fil, mikserom sjediniti.
Na kraju dodati mleveni plazma keks.
Fil podeliti na 3 dela.

Za fil od maline staviti vodu sa šećerom na šporet da proključa.
Kada proključa kuvati još par minuta dok se šećer lepo ne rastopi.
U tu šerpu dodati maline i kuvati sve zajedno dok se maline ne rastope
Na kraju dodati puding od maline razmućen sa malo vode.
Kada se fil zgusne skloniti ga sa šporeta i ostaviti da se prohladi.
Fil od malina podeliti na dva dela.
Filovati tortu:
Na prvu koru premazati trećinu fila od plazme.
Preko njega premazati fil od malina, pa staviti drugu koru i ponoviti postupak.
Preko treće kore premazati fil od plazme i ukrasiti po želji.
Kada se torta lepo ohladi i stegne poslužiti je.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na TORTA BELI ANĐEO.


Нема коментара:

Постави коментар