Странице

субота, 15. фебруар 2014.

DOMAĆI KREKERI

Grickalice vole svi, kako deca tako i odrasli :). Uvek kada igramo neku društvenu igru, ili gledamo film, ili nam neko dolazi činija sa grickalicama je stavka bez koje se ne može. Kada imam vremena volim da nam napravim domaće zanimacije za zube :D. Domaći krekeri su nam omiljeni a posebno su interesantni dečici jer ih pravim u raznim oblicima. Hrskavi i ukusni krekeri su uvek dobra ideja za party time. Sa njima možete praviti kanapee ali o tome ću već posebno pisati :)
SASTAV :
5oo gr brašna,
1oo gr paradajz sosa (tomatino, tomatelo, kečap),
2 kašike susama,
15o gr margarina,
5o ml ulja,
3 kašike kukuruznog brašna,
1oo ml mlake vode,
so po ukusu,
origano ili neki suvi začin po ukusu.

PRIPREMA :
Margarin umutiti mikserom. Dodati paradajz i ulje. Lepo izmiksati pa dodati pšenično brašno, kukuruzno brašno, susam, vodu, so i začin ako želite, pa umesiti ručno. Testo treba da se odvaja od zidova vangle. Razvući ga oklagijom i kalupima vaditi krekere i slagati ih u pleh obložen pek papirom.
Debljina testa je proizvoljna! Ako želite hrskavije krekere razvucite ga tanje a ako želite mekše krekere neka vam testo bude malo deblje. Peći ih u zagrejanoj rernina 2oo C oko 15 minuta. Domaće krekere poslužite deci, društvu ili sami uživajte u njihovom ukusu :).
Prijatno!


Ne propustite i ovaj  RECEPT! Klik na   DOMAĆE PICA LEPINJE!


3 коментара: