Странице

понедељак, 17. фебруар 2014.

KASATO TORTA

Kada sam se dogovarala za jos jedno snimanje pripreme hrane nisam baš bila sigurna šta cu ovaj put. Dvoumila sam se oko nekoliko stvari a na kraju sam dan ranije promenila odluku i rešila da spremam Kasato tortu koja je vrlo laka za pripremu a jako izdašna i ukusna. Sastojci za ovu tortu nisu ni skupi tako da za pristojne novce dobijete veliku tortu koja je odlična za zabave i rođendane. Ako se okuplja veće društvo Kasato torta je pravi izbor. Svi je vole a možete je spremati na nekoliko načina tj možete napraviti svoju verziju u koju ćete dodati sve što volite :). Ovo je moja verzija koja će vam se sigurno dopasti jer bananice nema ko ne voli :D. Snimak je urađen u saradnji sa Mogu ja to sama.
SASTOJCI :
100 g čokolade za kuvanje,
100 g mlečne čokolade,
1 kg keksa
250 g šećera,
125 g margarina,
300 g žele bombona,
200 g iseckanih oraha,
1 l mleka,
10 čokoladnih bananica,
2 kesice vanilin šećera,
po želji 2 kašike ruma.
 PRIPREMA :

Priprema kasato torte...
Izlomiti keks i staviti ga u dublji sud.Mleko, margarin, obe vrste čokolade, šećer i vanilin šećer staviti u šerpu.Šerpu staviti na šporet i konstantno mešati dok se svi sastojci lepo ne sjedine a mleko ne provri.Pred kraj kuvanja smese za kasto tortu dodati dve kašike ruma i skloniti sa šporeta.Gotovu smesu za kasato tortu preliti preko izlomljenog keksa pa dodati iseckane žele bombone, orahe i čokoladne bananice.

Sve zajedno mešati dok se keks ne sjedini sa smesom za tortu.Gotov materijal za kasato tortu staviti u kalup za torte i ohladiti u frižideru.Pre posluživanja kasato tortu ukrasiti šlagom.

 PRIPREMA U VIDEO UPUTSTVU : 


Prijatno! 

Pogledajte još i ovaj recept za tortu koja se ne peče. Klik na KREMASTU TORTU SA BANANICAMA


1 коментар: