Странице

недеља, 23. фебруар 2014.

ZELJANICA BEZ KORA

Kao što ste već primetili mi volimo zeleno povrće i često se nađe na našoj trpezi :). Kada nemam vremena da pravim pitu dobra zamena je ova pitica bez kora koja se umuti za par minuta. Koliko god da napravim sve se pojede u rekordnom roku. Dobro nam dođe i kao doručak i kao večera ali i kad nam dolazi društvo.
SASTOJCI :
4 jaja,
2 veze zelja,
3oo gr sira,
šolja ipo brašna,
1 prašak za pecivo,
15o ml ulja,
15o ml mleka,
2 kašičice soli
PRIPREMA :
Obarite zelje, pa ga ocedite i sitno iseckajte. Odvojite belanca od žumanaca. Čvrsto umutite belanca pa dodajte žumanca. Dodajte sir, mleko i ulje. Izmiksajte.

Dodajte zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo, zelje i so. Umešajte varjačom.
Podmažite pleh uljem i izlijte smesu pa pecite u zagrejanoj rerni oko 3o minuta na 2oo C.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na GIBANICA SA SIROM I ZELJEM.

3 коментара:

  1. Poštovana, možete li mi reći koja je to otprilike gramaža 2 veze zelja i može li se koristiti smrznuto zelje (u listu ili sjeckano)?

    Hvala puno.

    Srdačan pozdrav,

    Dženita

    ОдговориИзбриши
  2. PITA JE SUPER POGOTOVO SA SPANATOM KOJIBSE NE BARI SAMO ISECKA NA ZELJENU VELICINU:-):-):-)

    ОдговориИзбриши
  3. Pita je super, a i mene zanima, kolika je to količina - 2 veze? 🤔
    Dva lista? Dva "busena" od po 10tak listova?

    ОдговориИзбриши