Bruskete su italijansko predjelo koje se može servirati i kao lagani obrok ili užina. Na žurkama su omiljeni sendviči koji se naprave za 15 minuta a za još kraće vreme nestaju sa tanjira :). Kod mene u kući se spremaju svaki čas jer tako potrošim stari hleb. Preko hleba uglavnom stavim ono što imam u kući a ovog puta sam napravila kombinaciju sireva i povrća sa šunkom. Naravno, pojedeni su u vrlo kratkom roku a preporučujemo da ih što pre napravite i proverite zašto :D
SASTOJCI :
nekoliko kriški hleba (zavisi koliko senviča želite da napravite),
sitan sir oko 1oo gr,
rendani kačkavalj oko 1oogr,
seckana šunka oko 1oo gr,
kašika kečapa,
1 paradajz,
po želji čen dva belog luka,
maslinovo uljepomešano sa origanom za premazivanje kriški hleba.
PRIPREMA :
Hleb iseći na tanje kriške a ako su veliki parčići može na polovine da se podeli (najbolje iskoristiti stari hleb). Sve sastojke za bruskete pomešati. Paradajz iseckati na kockice. Maslinovo ulje pomešati sa kašikom origana pa premazati kriške hleba sa obe strane.
Ako nemate maslinovo ulje može i maragarinom da se premaže. Hleb za bruskete poređati u pleh obložen pek papirom. Na svaku krišku rasporediti po kašiku fila pa preko staviti po malo iseckanog paradajza. Bruskete zapeći u zagrejanoj rerni na 18o C oko 1o minuta.
Ako nemate maslinovo ulje može i maragarinom da se premaže. Hleb za bruskete poređati u pleh obložen pek papirom. Na svaku krišku rasporediti po kašiku fila pa preko staviti po malo iseckanog paradajza. Bruskete zapeći u zagrejanoj rerni na 18o C oko 1o minuta.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na DOMAĆE PIZZA LEPINJE.
Нема коментара:
Постави коментар