Странице

четвртак, 17. април 2014.

TORTA LENJA DOMAĆICA SA JAGODAMA

Po samom nazivu torte se može zaključiti da je vrlo laka za pripremu. Ima puno domaćica koje ne vole da peku kore i isto tako da kuvaju fil na pari. Ova torta iako tako lagana mami za parče više. Obožavaju je i stariji i mlađi. Ono što mene oduševljeva je to što je mogu kombinovati sa raznim sastojcima  i svaki put dobijem novi jedinstven ukus i svaki mi je omiljeni  :D.
SASTOJCI :
5oo gr krem šlaga od vanile,
5oo ml kisele vode,
1 želetin,
2 kašike vanilin šećera,
3oo gr mlevenog keksa,
3oo gr jagoda,
4oo gr kesten pirea. 
 PRIPREMA :
Umutiti šlag sa kiselom vodom. Dodati 2 kašike vanilin šećera. Želatin potopiti u 4 kašike hladne vode i sačetai da nabubri pa ga rastopiti na rigli. Ubaciti želatin u šlag i sjediniti sve sastojke mikserom. Šlag podeliti na 3 dela. U prvi deo staviti mleveni keks i od njega napraviti koru u kalupu (24 cm).
U drugi deo staviti kesten pire koji je odstojao na sobnoj temperaturi. Sjediniti mikserom pa rasporediti preko fila sa keksom. U treći deo staviti iseckane jagode. Ostaviti tortu nekoliko sati u frižider da se stegne pa skinuti obruč i poslužiti :).
Pogledajte i video uputstvo za ovu divnu tortu koje sam uradila u saradnji sa Mogu ja to sama!

 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na KAPRI KOLAČ SA PLAZMOM.

Нема коментара:

Постави коментар