Странице

понедељак, 9. јун 2014.

DOMAĆI SIRUP OD VIŠANJA

Kao dete sam uživala u domaćim proizvodima kao što su zimnica, džemovi i sirupi. Sada se trudim da prenesem tu tradiciju u svoj dom iako nam ovaj brzi tempo života nameće drugačije. Ništa ne može da zameni ukus domećeg soka! Roditelji mog muža imaju voćnjak o kome sa velikom ljubavlju brine moj svekar pa sve sastojke za sokove i džemove imamo u svojoj bašti. Za pripremu domaćih sirupa ne treba puno vremena a ni umeća a ukus je neuporedivo lepši od kupovnog. Upravo zato u mom domu uvek ima nekoliko vrsti sokova :D
SASTOJCI :
2 kg višanja bez koštice,
2 L vode,

1,5 kg šećera,
1 ravna kašičica konzervansa.
PRIPREMA :
Višnje oprati i očistiti od koštica. Isitniti ih u blenderu ili secku i preliti hladnom vodom. Promešati pa procediti. Dodati šećer i konzervans pa kuvati dok ne proključa. Ostaviti da vri oko 15 minuta a penu pažljivo skidati sa vrha šerpe.
Ostaviti sirup da se ohladi pa sipati u dezinfikovane flaše. Sirup možete odmah konzumirati i uživati u divnom domaćem ukusu :).
Živeli! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na DOMAĆI SIRUP OD LIMUNA.

Нема коментара:

Постави коментар