Странице

уторак, 3. јун 2014.

PUNJENI ZAPEČENI KROMPIR

Krompir nam je najomiljeniji prilog uz neko mesance a često ga ručkamo i uz povrće. Spremam ga na razne načine i nikada ne može da nam dosadi. Punjeni krompir može se poslužiti i u svečanim trenucima kao što su slave. Ova mera je za 4 osobe kao prilog a vi ako smatrate da vam treba više povećajte meru, neće se baciti :D.
SASTOJCI :
4 krompira srednja ili 2 veća,
15o gr suvog mesa, slanine ili šunke,
1oo gr trapista,

4 velike kašike kisele pavlake,
2 kašičice soli,
5o gr margarina.
PRIPREMA :
Krompir prokuvati oko 15 minuta, ne više da ne bi bio suviše mekan. Oljuštiti ga i izdubiti.
Ako imate veći krompir podelite ga na pola pa izdubite. Suvo meso sitno iseckajte kao i trapist. Pomešajte te sastojke sa pavlakom i posolite po želji.
 Na dno posude za pečenje stavite kockice margarina. Krompir napunite pa ubacite u zagrejanu rernu na 2oo C da se peče oko 3o minuta. 
Punjeni krompir poslužite kao prilog ili kao glavno jelo uz salaticu :).
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na SLANA TORTA OD PIRE KROMPIRA.




Нема коментара:

Постави коментар