Странице

среда, 11. јун 2014.

ŠARENI OMLET~JAJA SA PAPRIKOM I LUKOM

Da zdravlje ulazi na usta to je već svima dobro poznato i zato se ja trudim da pored testa i slatkiša nekoliko puta nedeljno spremim nešto zdravo a ukusno. Jela sa bilo kojom vrstom paparike se smatraju zdrava jer paparika sadrži veliku količinu C vitamina. Omlet sa paprikom često spremam a posebno kada nemam puno vremena za pripremu ručka. Ovo jelo se na mojoj trpezi često nađe i zimi jer iseckanu svežu papriku ostavljam u zamrzivaču. Svi ga volimo i rado ručkamo a posebno uz neku sezonsku salatu :D. Ovog puta sam dodala paradajz i to je samo poboljšalo ukus :).
SASTOJCI :
5oo gr iseckane sveže paprike,
6 jaja,

1 praziluk ili 2 mlada crna luka,
2 veća paradajza,
so po ukusu.
PRIPREMA :
Pre svega potopiti paradajz u vrelu vodu da stoji dok se ostatak namirnica priprema. Papriku oprati i seckati ako več nemate iseckanu. Praziluk sitno iseckati pa ga staviti u tiganj na malo maslinovog ulja da se proprži 2~3 minuta.
Dodati papriku i pržiti još 3~4 minuta. Paradajz izvaditi iz vode i oljuštiti ga (potapa se u vrelu vodu da bi se lakše ljuštio). Iseckati ga na kockice pa ga ubaciti u tiganj sa paprikom. 
Jaja umutiti i preliti preko povrća. Pržiti još nekoliko minuta pa poslužiti uz salaticu po želji.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! ZAPEČENE PAPRIKE SA SIROM.

Нема коментара:

Постави коментар