Странице

уторак, 3. јун 2014.

ZAPEČENE PAPRIKE SA SIROM

U letnjem periodu volim da spremam povrće uz salaticu i ništa mi više uz to ne treba. Volim paprike u raznim kombinacijama ali mi je ova punjena  sirom najomiljenija :D. Nema puno posla oko pripreme a zaista je sočna i divnog je ukusa :). Nije bitno da li je babura ili šilja, bitno da je sveža i lepa. Ako se odlučite da je spremate za ručak a ne planirate i neko mesance uz nju dodajte malo slaninice u punjenje, biće još lepša :D.
SASTOJCI :
4 sveže paprike,
3oo gr sitnog mladog sira,
1 jaje,

soli po ukusu,
malo maslinovog ulja,
paradajz za zatvaranje paprike.

PRIPREMA :
Izdubite papriku i očistite od ljuskica. Sir pomešajte sa jajetom i posolite pa punite papriku.
Isecite paradajz pa zatvorite sa kriškama svaku papriku.

 U posudu za pečenje sipajte malo maslinovog ulja pa poređajte paprike. 
Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko pola sata. Kad se malo prohladi oljuštite je i poslužite. 


Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PUNJENI ZAPEČENI KROMPIR.

Нема коментара:

Постави коментар