Ništa lepše od slatkog peciva i to na obali mora :D. Ovim izuzetnim pecivom sa cimetom smo se sladili na plaži skoro svaki dan. Nekada je bilo prazno ali češće, na oduševljenje najmlađih članova, premazano nutelom ili nekim drugim kremom. Ovo meko pecivo sa cimetom bih mogla da ručkam non stop a da mi ne dosadi :D. Savršen ukus, meke ko duša, ove kiflice će zadovoljiti i najveće sladokusce :D. Dakle, evo još jednog lepog recepta kojeg sam donela sa letovanja :).
SASTOJCI :
1o gr. suvog kvasca,
pola čaše mlakog mleka,
1 kašikica šećera,
oko 5oo gr. brašna,
1 jaje,
pola čaše mlake vode,
pola čaše mlakog mleka,
1 kašikica šećera,
oko 5oo gr. brašna,
1 jaje,
pola čaše mlake vode,
još pola čaše mlakog mleka,
5o gr istopljenog maslaca,
5 kašika šećera,
1 kašika eksrtakta od vanile ili 1 kesica vanilinog šećera,
kašičica soli,
5o gr istopljenog maslaca,
5 kašika šećera,
1 kašika eksrtakta od vanile ili 1 kesica vanilinog šećera,
kašičica soli,
3 do 5 kašičica cimeta,
nekoliko kašika istopljenog maslaca za premazivanje testa pre pečenja,
nekoliko kašika istopljenog maslaca za premazivanje testa pre pečenja,
i nekoliko kašika istopljenog maslaca za premazivanje testa posle pečenja.
PRIPREMA :
Staviti kvasac sa kašikicom šećera u mlako mleko da naraste.
Pomešati brašno, šećer, cimet i so.
Razmutiti jaje sa istopljenim maslacem, ekstratom vanile, vodom i drugom polovinom mleka. U brašno sipati mleko sa nadošlim kvascem, dodati i razmućeno jaje i umesiti glatko testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste.
Ostaviti na toplom da naraste, oko 1 sat. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvući testo i praviti željene oblike. Ovo pecivo sa cimetom možete napraviti u obliku kiflica, kao pogaču a možete i da pustite mašti na volju pa da napravite neki interesantniji oblik :D. Grčko pecivo sa cimetom poređajte u pleh obložen pek papirom i sačekajte da malo naraste (još 15 minuta). Pre pečenja premažite rastopljenim maslacem. Pecite na 18o C oko 3o minuta. Toplo pecivo premažite rastopljenim maslacem pa sačekajte da se ohladi koliko možete (znnam da miris koji se širi kućom dok se pecivo peče prosto mami) :D. Pecivo sa cimetom možete posuti prah šećerom pre služenja. Deci ih možete namazati sa euro kremom i polsužiti uz mleko. U toj varijanti je najomiljeni doručak ili večera :D.
Prijatno!
Pomešati brašno, šećer, cimet i so.
Razmutiti jaje sa istopljenim maslacem, ekstratom vanile, vodom i drugom polovinom mleka. U brašno sipati mleko sa nadošlim kvascem, dodati i razmućeno jaje i umesiti glatko testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste.
Ostaviti na toplom da naraste, oko 1 sat. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvući testo i praviti željene oblike. Ovo pecivo sa cimetom možete napraviti u obliku kiflica, kao pogaču a možete i da pustite mašti na volju pa da napravite neki interesantniji oblik :D. Grčko pecivo sa cimetom poređajte u pleh obložen pek papirom i sačekajte da malo naraste (još 15 minuta). Pre pečenja premažite rastopljenim maslacem. Pecite na 18o C oko 3o minuta. Toplo pecivo premažite rastopljenim maslacem pa sačekajte da se ohladi koliko možete (znnam da miris koji se širi kućom dok se pecivo peče prosto mami) :D. Pecivo sa cimetom možete posuti prah šećerom pre služenja. Deci ih možete namazati sa euro kremom i polsužiti uz mleko. U toj varijanti je najomiljeni doručak ili večera :D.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na ŠARENE SLATKE KIFLE SA ČOKOLADOM.
Нема коментара:
Постави коментар