Странице

понедељак, 28. јул 2014.

PUNJENE PRŽENICE

Mi volimo prženice za doručak a posebno sa nekim lepim namazom i jogurtom. Ukoliko imate stari hleb ovo je jedan od najbljih načina da ga iskoristite. Cenim da smo svi na prženicama odrastali i da se ta tradicija prenosi i na našu decu. Ipak, klasičan način pripreme može da dosadi pa ih možete pripremiti i kao sendviče :D. Punjene prženice su izuzetno ukusne a meni je dovoljan jedan takav sendvič da bi se lepo naručkala :). Ja sam stavljala malo pečenice malo suvog mesa jer sam to imala u kući a vi možete i šunku ili parizer, ko šta voli.
SASTOJCI :
8 kriški hleba,
8 kašika pavlake ili krem sira,
15o gr pečenice ili šunke,
15o gr trapista,
1 veći paradajz,
3-4 jaja,
3-4 kašike mleka,
so po ukusu.
PRIPREMA :
Na svaku krišku hleba namazati po kašiku pavlake. Na jednu krišku staviti pečenicu i preko paradajz.
Na drigu poređati trapist pa preklopiti. Ponovljati postupak dok se materijal ne utoši.
 Sendviče malo pritisnuti pa ih uvaljati u razmućena jaja sa mlekom. Pržiti prženice na malo ulja sa obe strane dok ne dobiju lepu koricu. Vaditi na tacnu obloženu salvetom da se ocedi višak masnoće.
Poslužiti ih uz jogurt, omiljeni sok ili salaticu po želji :D.

Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZE PIROŠKE SA SIROM.

Нема коментара:

Постави коментар